Pereiti į pagrindinį turinį

Palangoje – filmas "Balkonas" ir jo kūrėjai

2008-11-22 09:00
Palangoje – filmas "Balkonas" ir jo kūrėjai
Palangoje – filmas "Balkonas" ir jo kūrėjai / Vienuolikmečiai: filme "Balkonas" pagrindiniai vaidmenys teko vilniečiams moksleiviams K.Savickiui ir E.Degutytei.

Naujasis režisierės Giedrės Beinoriūtės filmas "Balkonas", spalio 17–31 d. rodytas Klaipėdoje, kino teatre "Cinamon", vėl sugrįžta į pajūrį – šįsyk lydimas autorės ir filmo kūrybinės grupės.

"Iškristi per balkoną ir nusibrozdinti smakrą arba praryti žuvies ašaką – neskauda, o mylėti – skauda", – teigia septintasis jaunos kino režisierės G.Beinoriūtės filmas "Balkonas", nukeliantis žiūrovus į praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį ir pasakojantis apie dviejų vaikų bendravimą.

Filmo veiksmas prasideda tą dieną, kai dešimtmetės Emilijos kaimynystėje apsigyvena naujas gyventojas – jos bendraamžis Rolanas su tėčiu. Tarp vaikų mezgasi ryšys. Tačiau iš drovumo ar baimės atsiverti jie bendrauja tik per sieną, sėdėdami kiekvienas savo balkone arba per "rozetę", jungiančią jų butus. Vieną dieną vos tragiškai nepasibaigęs nelaimingas atsitikimas užkerta Emilijai kelią į balkoną. Vis dėlto tai tik paskatina vaikus išsiruošti į "tikrą" pasimatymą...

Filme pagrindinius vaidmenis atliko vienuolikmečiai Elzbieta Degutytė ir Karolis Savickis, taip pat vaidino ir profesionalūs aktoriai Viktorija Kuodytė, Rolandas Kazlas, Irmantas Bačelis.

Pasak filmo kūrėjų, filmavimai nestokojo sudėtingų ir kuriozinių akimirkų. "Kurti filmą buvo nelengva, – pasakojo režisierė G.Beinoriūtė. – Negana to, kad didžioji veiksmo dalis vyksta antrojo aukšto balkone, dar norėjome maksimaliai tiksliai atkurti tarybinių laikų aplinką, kostiumus ir rekvizitą. Tai nėra paprasta, kai viskas aplink taip greitai keičiasi. Kita vertus, kai senuosiuose Trakuose pastatėme tarybinę giros statinę, vietos gyventojai vienas po kito ėmė nešti kapeikas ir rublius, prašydami įpilti bent stiklinę tarybinio "kvaso"."

"Balkonas" gimė "Monoklio" studijoje, kuri kuria kino filmus ir skatina nekomercinio meno plėtrą.

G.Beinoriūtės vaidybinio filmo "Balkonas" pristatymas – šiandien 16 val. Palangos kultūros centre "Ramybė" (Vytauto g. 35).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų