Pereiti į pagrindinį turinį

Pirmą kartą įvertinti „Vario audros“ dalyviai

2015-10-18 05:33
LRT nuotr.

Penktadienį LRT TELEVIZIJOS eteryje pasirodė unikalus pučiamųjų instrumentų konkursas „Vario audra“. Susumavus komisijos bei televizijos žiūrovų balsus paaiškėjo, kad daugiausiai palaikymo sulaukė Klaipėdos orkestras, vadovaujamas Viliaus ir Violetos Tarasovų.

Bendra lentelė:

Klaipėdos orkestras, Vilius ir Violeta Tarasovai – 20 balų

Plungės orkestras, „Patruliai“ – 18 balų

VGTU orkestras, „Neteisėtai padaryti“ – 18 balų

„Vario kirtis“, Vilija Matačiūnaitė – 16 balų

„Aukštyn“, Liudas Mikalauskas – 16 balų

Pabradės orkestras, „Dar“ – 16 balų

 

Žiūrovų balsai:

Klaipėdos orkestras, Vilius ir Violeta Tarasovai – 5136 balsai

Plungės orkestras, „Patruliai“ – 4856 balsai

VGTU orkestras, „Neteisėtai padaryti“ – 3533 balsai

Pabradės orkestras, „Dar“ – 3323 balsai

„Aukštyn“, Liudas Mikalauskas – 2837 balsai

„Vario kirtis“, Vilija Matačiūnaitė – 2666 balsai

 

Komisijos balai:

Klaipėdos orkestras, Vilius ir Violeta Tarasovai – 15 balų

VGTU orkestras, „Neteisėtai padaryti“ – 15 balų

„Vario kirtis“, Vilija Matačiūnaitė – 15 balų

„Aukštyn“, Liudas Mikalauskas – 15 balų

Plungės orkestras, „Patruliai“ – 14 balų

Pabradės orkestras, „Dar“ – 14 balų

„Mieli televizijos žiūrovai, galite atsipūsti, nes mes pradėsime pūsti“, – tikino G. Savickas. Kiekvieną orkestrą į pergalę veda jų kapitonai – žymūs Lietuvos atlikėjai, pažįstami tiek pop muzikos, tiek operos gerbėjams. T

Koncertą vedė Gabrielės Martirosianaitė ir G. Savickas, o dalyvius vertino itin spalvinga komisija – etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, valstybinio pučiamųjų orkestro „Trimitas“ vadovas Ugnius Vaiginis ir operos solistas Merūnas Vitulskis. 

Pirmasis prisistatė Klaipėdos orkestras. Kartu kūrinį „Nusijuok“ atliko ir žinoma klaipėdiečių atlikėjų pora – Violeta ir Vilius Tarasovai. „Kokie jauni, kokie gražūs. Judrūs, tempertamentingi“, – komplimentus bėrė Z. Kelmickaitė. Jai pritarė ir kitas komisijos narys. „Jūs tiesiog gyvenate muzikoje“, – nutarė U. Vaiginis.  Priešingai nei pirmieji du komisijos nariai, M. Vitulskis teigė sentimentų Klaipėdos miestui neturintis, tačiau pasirodymą taip pat vertino labai gerai.

„Vario audroje“ varžysis ir Plungės orkestras. Jiems talkino grupė „Patruliai“. Šį kartą visi pasirodė su kūriniu „Žemaičių pynė“. „Man atrodė, kad čia tikros žemaitiškos vestuvės, tai ką jūs galvojate aš turiu dabar parašyti?“ – pokštavo Z. Kelmickaitė ir skyrė 5 balus. „Noriu jus paraginti ir toliau būti tokiems žemaitiškiems“, – skatino U. Vaiginis. M. Vitulskis tikino, kad jam pasirodė, jog žemaitiškai dainuoti – labai sunku.

Vilniaus Gedimino Technikos universiteto orkestrui talkins grupė „Neteisėtai padaryti“.  Prisistatymui jie pasirinko kūrinį „Galvotas“. „Jaunimas padarė išradingų judesių“, – vertino Z. Kelmickaitė. U. Vaiginis sutiko, kad scenoje buvo parodytas mini spektaklis. „Matosi, kad trokštate tai daryti“, – tikino komisijos narys. Komplimentų negailėjo ir M. Vitulskis, jis skatino orkestrą ir toliau išsiskirti.

Atlikėja Vilija Matačiūnaitė socialiniame tinkle „Facebook“ subūrė savo orkestrą.  Prisistatymui naujasis orkestras pasirinko „Eurovizijos“ nugalėtojo kūrinį „Heroes“. „Nežinau, kieno ta idėja, bet ji nuostabi“, – gyrė Z. Kelmickaitė. Jos teigimu, jeigu žmogus nori muzikuoti, pakanka didelio noro. „Pirmą kartą pamačiau ir sužinojau, kad galima taip suburti kolektyvą“, – stebėjosi U. Vaiginis.

Liudas Mikalauskas talkinti nutarė orkestrui „Aukštyn“. Kartu jie pristatė kūrinį „Tu, Lietuva, Tu mana“. Z. Kelmickaitė įžvelgė šou elementų, pagyrė pasirodymą ir už tautiškumą. „Tai šviežia, jaunatviška, nematyta“, – komplimentus skyrė M. Vitulskis.

Muzikinis projektas „Vario audra“ – penktadieniais 21 val. LRT TELEVIZIJOS eteryje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų