„Turiu keletą tradicinių patiekalų, kuriais stebinu savo draugus, pažįstamus. Tai pirmiausia, aišku, mano marinuoti baravykai, čia jau priklauso – ir pavardė panaši, tai iš šeimos atėjo firminis patiekalas. Taip pat ruošiu silkę „pataluose“, keliskart gaminau ėriuko koją pagal Oliverį, ir visai sėkmingai gavosi. Bet kadangi koja didelė, teko valgyti tris dienas, tai sakiau, daugiau nebegaminsiu, bet esu pamėginusi“, – sakė Prezidentė.
Laidos vedėjai Beatai Nicholson pasmalsavus, kuo gi vaišinami oficialių vizitų atvykę Prezidentūros svečiai, šalies vadovė atskleidė, kad vaišėms dažniau renkami lietuviški produktai, siekiama, kad patiekalai pristatytų mūsų šalį ir tradicijas. Vis dėlto, pasak D. Grybauskaitės, svarbiausia – parodyti svečiams asmeninį dėmesį: „Pavyzdžiui, per pirmininkavimą turėjome visus Europos valstybių vadovus ir jau iš Europos Tarybos aš žinojau, kas ir ką mėgsta – kas deserto nevalgo, kam vietoje vaisių labiau patinka sūris. Svarbu nuoširdus dėmesys, kad mes žinome, pastebime ir norime parodyti, kad kiekvienas svečias yra svarbus.“
Nors prezidento pareigos neturi darbo valandų ar atostogų, šalies vadovė pasakojo Beatai randanti laiko vienam didžiausių savo pomėgių – prie namų puoselėjamam darželiui: „Žinokite, nemažai pavyksta užauginti, turiu ir šilauogių, ir braškių. Eidama per Romą nusipirkau turgelyje keturis vazonėlius braškių – galvojau, jos man tikrai nušals Lietuvoje... Nenušąlo. Ir auga sau, ir duoda vaisius nuo birželio beveik iki šalnų, ir labai saldžios.“
Tai pirmas kartas, kai šalies vadovė interviu duoda virtuvėje. Argi virtuvė – ne jaukiausia vieta pasikalbėti? Visą Beatos pokalbį su Prezidente Dalia Grybauskaite laidoje „Beatos virtuvė“ žiūrėkite gruodžio 29 dieną, penktadienį, 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.
Naujausi komentarai