Pereiti į pagrindinį turinį

R. Lukoševičiūtė: kodėl žmonės žiūri "Farus" ir "24 valandas"?

2015-12-09 19:30
R. Vilimo/ BFL nuotr.

Dainininkė, muzikos kūrėja, rašytoja ir televizijos veidas Rūta Lukoševičiūtė niekada nežiūri kriminalinių laidų. "Taip" ji sako muzikiniams projektams.

– Kokių asociacijų jums kyla, išgirdus žodį "televizija"?

– Pačių įvairiausių, turbūt visos įmanomos, nes televizija užima labai didelę mano gyvenimo dalį. Ir kuo toliau, tuo labiau. Esu tiesiog panirusi televizijoje ir labai sunku pasakyti, kada būnu tik paprasta žiūrovė. Dirbu kurdama dviejų valandų trukmės laidą "Vilnius gyvai". Kai baigsis šis projektas, dirbsiu rengiant "Eurovizijos" projektą. Tai bus ir televizija, ir muzika kartu – mano mėgstami dalykai. Ir esu labai laiminga, kai pavyksta tai suderinti.

– Kokios laidos imponuoja, kokių stengiatės nepraleisti kaip žiūrovė?

– Labai džiaugiuosi galimybe atsisukti ir pažiūrėti laidų vaizdo įrašus. Pirmiausia tai – muzikiniai projektai. Muzika – didžioji mano gyvenimo dalis. Todėl dažniausiai su dukryte žiūrime muzikines laidas – "X Faktorius", "Lietuvos balsas", "Muzikinė kaukė". Ir, dukros prašymu, lietuviškus serialus "Moterys meluoja geriau", "Visi vyrai kiaulės", "Tobula kopija" ir nuo pirmadienio vėl prasidėjusį serialą "Rezidentai".

– Atsitiktinai nepaminėjote užsienio televizijos kanalų laidų?

– Ne. Nes jas žiūrime tik retkarčiais. Ir dažniausiai, kai lankausi su dukra pas tėvus Panevėžyje. Jie ypač mėgsta kulinarijos laidas, pastaruoju metu – kažkokią australų laidą. Taip pat apie interjerą per rusišką televiziją.

– Didžiausias R.Lukoševičiūtės komplimentas lietuviškoms televizijoms?

– Džiugu, kad vis daugiau žmonių žiūri muzikines laidas. Pastaraisiais metais muzikinės laidos tampa daug profesionalesnės, daugėja talentų, augant talentams, auga ir laidos. Eteryje vis mažiau "kliurkų" – klaidų. Seniau juokaudavo, kad nėra to blogo, kas neišeitų į eterį. Dabar greitai ši ironija taps tik linksma istorija.

– O kokios laidos vis dėlto neturėtų patekti į televizijos eterį?

– Man labai sunku spręsti. Nežiūriu tų populiarių laidų iš mūsų tamsios, juodos kasdienybės – "Farai", "24 valandos". Jei priklausytų nuo manęs, pasistengčiau, kad jų nebūtų – pernelyg daug tamsos, blogio, neigiamų emocijų.  Tai daugelio mano kolegų, draugų nuomonė. Tačiau didelė dalis žmonių, matyt, žiūri, jei tos laidos egzistuoja.

– Kodėl jos populiarios?

– Nežinau, neįsivaizduoju. Tikrai, kodėl? Galbūt tų laidų žiūrovams įdomu stebėti juodumą, žiūrėti, kaip kiti mušasi? Bet ar žiūrėdami tokias laidas mes tapsime geresni, kažko išmoksime, patobulėsime?

– Televizija turėtų ir tobulinti, šviesti, lavinti, nešti ir gerą žinią, auginti žmones dvasiškai. Išskirtumėte tokią laidą Lietuvos televizijose?

– Taip, sutinku. Viena tokių laidų – "Tūkstantmečio vaikai". Imponuoja laidos, kurios parengtos žinių pagrindu. Taip pat – "Auksinis protas". Nebūtinai kažką gero ir įdomaus turi prisiminti po penkerių ar dešimties metų, bet puiku ką nors sužinoti bent jau čia ir dabar.

– Kokią laidą žiūrėdama labai nustebintumėte savo draugus?

– Jie negalėtų patikėti, jei sužinotų, kad žiūriu minėtas kriminalines laidas apie tamsią kasdienybę. O kitų net nežinau, nes niekada nežiūriu. Gal yra kokių bukų ir baisių realybės šou?

– Koks Lietuvos televizijos laidų vedėjas jums patinka labiausiai?

– Giedrius Masalskis, nors jis, gaila, dabar retas svečias eteryje. Iš moterų – galbūt žinių vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva, kuri ramiu, įtaigiu balsu moka suvaldyti situaciją.

– Ar ko nors trūksta Lietuvos televizijos kanalams?

– Nieko. Kiekvienas ras laidų ir filmų pagal savo skonį. Tačiau nereikia pernelyg ilgai žiūrėti televizoriaus. Nesveika ir akims. Pažiūrėjai du projektus ir dirbk arba ilsėkis ne prie ekrano.

– Jei neribotų finansai ir laikas, kokia laida Rūta Lukoševičiūtė nustebintų Lietuvos žiūrovus?

– Turiu tokią idėją, bet negaliu išduoti. Pasakysiu ir bus aišku apie ką, tad tai tegul lieka paslaptyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų