Pereiti į pagrindinį turinį

Rotušės aikštėje – kalėdinė mugė

2009-12-08 09:59
Pradėjo: savo palinkėjimą miestiečiams užrašė Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius.
Pradėjo: savo palinkėjimą miestiečiams užrašė Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius. / Gedimino Bartuškos nuotr.

Nors Kalėdų nuojauta mieste šiemet atsiras vėliau nei ankstesniais metais, šventės Vilniuje bus. Netgi Europos didmiesčiuose įprasta kalėdinė mugė šurmuliuos. Miestiečių joje lauks šventiniai renginiai ir originalus muziejus pripučiamoje sofoje.

Išpildė seną svajonę

"Kalbos apie Kalėdų miestelio būtinumą sostinėje sklandė jau ne vienus metus. Džiaugiamės, kad šiemet pagaliau pavyks tai įgyvendinti. Kalėdų miestelis Rotušės aikštėje taps šventinio miesto širdimi, susitikimų ir bendravimo tašku, šilumos ir dalijimosi džiaugsmu vieta", – kalbėjo agentūros "Concept events & media" generalinis direktorius Tadas Rimdžius.

Miestelyje bus pastatyta 20 stacionarių namelių, kuriuose įsikurs 30 amatininkų. "Juose žmonės ras užkandžių, saldumynų ir gerą šventinę nuotaiką, kuri, žinoma, neįsivaizduojama be karšto vyno", – šypsojosi T.Rimdžius.

Rotušės aikštėje praeivius pasitiks netradicinė eglutė. "Ši eglutė bus be šakų, tik šviesa ir snaigės. Manome, kad šiuo laikotarpiu, kai siaučia gripas ir krizė, šviesos žmonėms labai trūksta ir ši vieta bus tinkama susiburti visoms šeimoms ir gerai kartu praleisti laiką, pasidalyti šiluma", – sakė bendrovės "Švenčių studija" generalinė direktorė Jolanta Tūraitė.

Eglutė taip pat bus papuošta popierinių žvaigždžių girlianda, ant kurios savo linkėjimus miestui galės užrašyti vilniečiai. Pirmieji tai padarė Vilniaus mokyklų moksleiviai ir žinomi vilniečiai, tarp jų – Edita Mildažytė, Algimantas Čekuolis, laidos "Gustavo enciklopedija" vedėjas Audrius Rakauskas ir kiti.

Vykstant mugei bus surengtas fotografijų konkursas, kuriame miestiečiai bus kviečiami įamžinti gražiausias jos akimirkas. Geriausios nuotraukos bus spausdinamos "Vilniaus dienoje".

Vilniaus vicemeras Gintautas Babravičius neslėpė, kad planuojant šventinius renginius šiemet teko gerokai pasukti galvą, kaip viską padaryti turint gerokai mažesnį, nei įprasta, biudžetą ir, žinoma, kreiptis pagalbos į privačius rėmėjus. "Vis dėlto nėra to blogo, kas neišeitų į gera – turėjome rasti sprendimų tokiose vietose, apie kurias kitais metais net nebūtume pagalvoję", – sakė jis.

Uždarys VEKS programą

Kalėdų švenčių sostinėje pradžia sutaps su VEKS programos uždarymo ceremonija. "Per VEKS atidarymo šventę į orą skraidė fejerverkai, o per uždarymo skraidys gyvi žmonės. Ir, beje, už mažesnę pinigų sumą", – pabrėžė G.Babravičius. Į Vilnių šios šventės proga atvyks artistų trupė iš Didžiosios Britanijos "The Dream Engine", kurios oro akrobatas ruošiasi pakilti į orą Rotušės aikštėje nešamas helio pripildytu balionu.

Agentūros "Concept events & media" generalinis direktorius T.Rimdžius sakė, kad šiemet renginiai bus surengti už kur kas kuklesnę sumą nei pernai – maždaug už 100 tūkst. litų. Miesto savivaldybė šiemet skyrė apie 40 tūkst. litų, kitos lėšos surinktos iš rėmėjų. "Kuo prisidėjo savivaldybė? Mes leidome organizuoti šventę, galėjome neleisti", – į klausimą juokaudamas atsakė G.Babravičius.

Atveš sofą rekordininkę

Dar viena staigmena vilniečiams – gigantiška sofa Rotušės aikštėje, kurios viduje veiks kavos muziejus. Milžiniškų matmenų žalioji "Jacobs Krönung" sofa įtraukta į Guinnesso rekordų knygą kaip didžiausias pripučiamas baldas pasaulyje. Iki šiol sofa buvo eksponuota tik Vokietijoje. Lietuva bus antra šalis, kurioje bus pastatyta ši 22 m ilgio, 8 m aukščio, 8,1 m pločio, 800 kub. m sofa.

Sofos viduje veiks kavos muziejus, kurį nemokamai galės aplankyti visi norintys. Apsilankę bus vaišinami šviežia karšta kava. Vėliau sofa iškeliaus ir aplankys kitas Europos šalis.


Informacija

Kalėdinė mugė veiks gruodžio 12–29 d. 13–20 val.

Sofą rekordininkę Vilniuje bus galima aplankyti gruodžio 11–13 d. Atidarymas – gruodžio 11 d. 10.30 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų