Pereiti į pagrindinį turinį

Rudenį E. Jackaitė sutiko su jėgos aitvarais

2015-09-03 08:55

Poeziją, muziką, teatrą, kiną mėgstanti aktorė Eglė Jackaitė yra ir didelė ekstremalė. Šią vasarą taip ir neišbandžiusi jėgos aitvarų 41 metų moteris vis dėlto tai padarė jau prasidėjus rugsėjui.

Mokytis plaukioti jėgos aitvarais Eglė išmoko dar prieš šešerius metus – žiemą, Brazilijoje, kai jos sūnui Elijui dar nebuvo net metų.   

"Ir iškart "užsikabinau", – šyptelėjo E.Jackaitė. – Grįžusi į Lietuvą nekantriai laukiau vasaros ir vėjo, kad galėčiau ir vėl bandyti "stoti ant lentos" ir dar sykį pajusti tą nepaprastą jausmą."

Tiesa, šią vasarą ekstremalių įspūdžių gerbėja taip ir neplaukiojo jėgos aitvarais, todėl savo intensyvioje darbotvarkėje atradusi laiko ir sulaukusi tinkamos progos, lentą su aitvaru "pakinkė" Lietuvos burlentininkų ir jėgos aitvarų mekoje – Svencelėje.

"Bet taip plaukiau, kaip niekada gyvenime! – juokėsi Eglė. – Net Brazilijoje taip neplaukiau, nors ten vėjas stipresnis ir iškeldavo mane į orą penkis metrus ir skraidino".

"Per visą mano mokytojavimo etapą gerąja prasme mane stebini tu, Egle, ir dar viena amerikietė", – nuoširdžiai komplimentų negailėjo E.Jackaitės mokytojas, žinomas jėgos aitvarų meistras Karolis Malinauskas.

Praėjusiais metais aktorė tik kartą buvo Svencelėje ir bandė "pagauti" vėją, todėl nesitikėjo, kad po metų taip sėkmingai pavyks plaukti.

"Jausmas nenupasakojamas, įspūdžiai – neišdildomi, – švytėjo Eglė. – O dar kai pajutau, kad be streso galiu viską valdyti – sustoti, apsisukti ir plaukti į kitą pusę, ar nukritus į vandenį savarankiškai "prikelt" iš vandens jėgos aitvarą, tada užliejo džiaugsmas."

Ekstremalus sportas E.Jackaitei patinka labai seniai.

2014 metais ji išbandė šuolį parašiutu, skraidė ir parasparniu, mėgsta šokinėti į vandenį.

"Baimės nejaučiu, adrenalinas ir pojūčiai nepaprastai stiprūs ir man tai patinka! – laiminga kalbėjo E.Jackaitė. – Nelaukiu, kol praeis audra. Išmokau šokti lietuje. Nors kartais audros būna labai naudingos. Jos supurto sielą ir išpučia visą purvą."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų