Pereiti į pagrindinį turinį

Rugsėjo 1-oji Kaune: šventės programa

2010-08-31 11:03
Rugsėjo 1-oji Kaune: šventės programa
Rugsėjo 1-oji Kaune: šventės programa / Gedimino Bartuškos nuotr.

Šiemet Rugsėjo 1-ąją kauniečius džiugins daugiau nei paprastai renginių. Pagrindinis šventės akcentas – lazerių ir pirotechnikos specialiųjų efektų spektaklis virš Nemuno.

Bandys išjudinti ir tėvus

"Programa išplito į didelę šventę ne vien tik pirmokams, moksleiviams, bet ir visiems tiems, kurie kažkada buvo moksleiviai ar studentai. Manau, kad tokios išsamios ir didelės programos mes Kaune dar neturėjome", – džiaugėsi viena šventės mieste organizatorių Vaikų ir moksleivių užimtumo centro direktorė Ona Žukienė.

Mokslo ir žinių dieną organizatoriai pateiks šventinių renginių, tinkančių kiekvienam skoniui ir kiekvienai amžiaus grupei, o pačią šventę pavadino "Sudie, gražuole vasara, sveikas, rugsėji".

Linksmybes vidurdienį pradės Kauno pučiamųjų instrumentų orkestras "Ąžuolynas", žygiuosiantis nuo Šv.Mykolo Arkangelo bažnyčios iki Miesto sodo.

13 val. Rotušės aikštėje skambės Juozo Gruodžio konservatorijos mokinių koncertas. O.Žukienė džiaugiasi tokia mokinių iniciatyva: "Smagu, kad konservatorijos studentai atrado noro ir laiko po vasaros parodyti, iš ko muzikantai duoną valgo, ir kad jie yra būsimieji profesionalai."

Nemuno prieplaukos krantinėje nuo 14 val. iš Vilniaus į svečius atvažiuos "Raganiukės" teatras, surengsiantis šeimoms skirtą improvizuotą žaidimą "Teatro žaidimų skrynelė arba Raudonkepuraitės pokštų diena".

"Aktoriai ruošiasi pokštauti ir patikrinti miestiečių žinias – bus įtraukiami vaikai bei tėveliai, skatinama ne vien tik pasyviai stebėti, bet ir dalyvauti", – tikina šventės organizatorė.

15 val. į sceną žengs koncerto "Sudie, gražuole vasara" dalyviai. Klausytojai išgirs nuo pat vasaros pradžios sekmadieniais vykstančio tarptautinio vaikų menų festivalio "Vasara prie Nemuno" atrinktus geriausius ir įdomiausius pasirodymus.

Laukia lazerių šou

Visą vasarą kauniečius džiuginęs "Daugirdas gyvai 2010" jaunųjų džiazo atlikėjų konkursas rugsėjo 1-ąją pasieks kulminaciją. Jaunieji atlikėjai baigiamuosius akordus atliks per finalinį koncertą 19 val., ten pat vyks ir konkurso nugalėtojų apdovanojimų ceremonija.

21.30 val. po dar tik atkakliai muzikos aukštumų siekiančio jaunimo pasirodymo, šventės svečiai galės mėgautis tikrų muzikos profesionalų džiazo orkestro "Kauno bigbendas" koncertu.

Jau dešimtį metų Rugsėjo 1-osios šventes organizuojanti O.Žukienė viliasi, kad šiais metais kauniečius nustebins pirmą kartą tokia proga vyksiantis lazerių ir pirotechnikos specialiųjų efektų spektaklis "Keturios stichijos". "Tai turėtų būti tikrai įspūdingas renginys, ir mes labai tikimės, kad kauniečiai ateis, susidomės ir mes visi kartu pabūsime prie Nemuno", – sakė organizatorė.

Anot O.Žukienės, Rugsėjo 1-ąją nebus nuvilti ir krepšinio sirgaliai. "Kol vyks koncertai Nemuno prieplaukoje, Rotušės aikštėje įrengtame ekrane žiūrovai galės stebėti Pasaulio vyrų krepšinio čempionato karavano "Su Lietuvos rinktine į "EuroBasket 2011" organizuojamą Lietuvos ir Prancūzijos rinktinių varžybų transliaciją", – sakė O.Žukienė.


Pirmakursiai stovyklaus

Kauno aukštosios mokyklos, kaip ir ankstesniais metais, naujų mokslo metų pradžią švęs savame rate. Vasaros ir rudens sandūrai dauguma universitetų rengs ir vadinamąsias fuksų stovyklas, kuriose pratins pirmakursius prie studentiško gyvenimo.


Alkoholis – tik kavinėse

Pirmąją mokslo metų dieną alkoholiu bus prekiaujama tik viešojo maitinimo įmonėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų