Paryžiaus mugės meistrai kvietė ne tik ragauti ir uostyti kakavos pupelių gardumyną, bet ir juo pasipuošti.
Žmogus gal ir nebegali nusipirkti automobilio ar namo, bet šokoladą vis dar įperka. Taip per Paryžiuje vykusios šokolado mugės "Salon du Chocolat" atidarymą šmaikštavo šokolado meistras Alainas Kretzas. Pasak jo, užgriuvus finansinei krizei šokoladas tikrai veiksmingas vaistas nuo depresijos.
Nuo įmantrių Pelenės batelių, pagamintų iš juodojo šokolado, iki trijų metrų aukščio deimantais padengto šokoladinio Eifelio bokšto – šiemet šokolado menininkai pranoko patys save, jų kūriniai viliojo ir formomis, ir kvapais.
Žiūrovai sunkiai galėjo praeiti pro stendus, kur ant padėklų puikavosi gabalėliai šokolado su levandomis ar linų sėmenimis, kalendros sėklomis, žaliąja ar juodąja arbata, čiobreliais. Ant podiumo modeliai demonstravo gundančius dizainerių kūrinius iš kakavos pupelių gardumyno. Garsūs šokolado meistrai – Jeanas Claude'as Jitrois, Jeanas Paulis Hevinas, Christophe'as Guillarme'as – Paryžiuje pasirodė esą talentingi drabužių dizaineriai.
Mugėje buvo galima išvysti koketiškų jų kurtų suknučių, vakarinių suknių, korsažų ir aptemptų "katės kombinezonų". Vieni išlieti ir išlankstyti iš šokolado masės, kiti papuošti trapiais šokoladiniais drugeliais, žiedais ir lapeliais.
Skulptoriai iš didžiulių šokolado luitų formavo moterų biustus, o kosmetikos pramonės atstovai gyrė kakavos sviesto poveikį odai. Naujoji įtampą šalinanti dušo želė, suprantama, irgi kvepia šokoladu. Plaukelius nuo kojų jau irgi galima šalinti šokoladiniu vašku.
Gardūs šilti rudi tonai tirpsta ne tik burnoje, bet ir... ant veidų, nes makiažas taip pat šokoladinis. Bendrovė "Sans Soucis" šią žiemą beveik visiems produktams renkasi šokolado spalvą, "Maybeline" pateikė kolekciją "Chocolate Shimmer", o "Estée Lauder" – "Chocolate Decadence". "Lancôme" šį rudenį irgi siūlo rudų tonų paletę.
Labai ryškios šokolado mados tendencijos – pavyzdžiui, šokoladas su levandomis. Vieni Paryžiaus šokolado namai pristatė itin drąsią ir susidomėjimą sukėlusią naujovę – prancūzišką šokoladą su japoniškomis sudedamosiomis dalimis. Šokoladą jie patiekė tarsi sušį susuktą plonytėmis juodojo šokolado ir vaflių juostelėmis. Jų įdaro skonis ir spalvos taip pat stebino – ryškiai žalios japoninio pipirkrienio spalvos šokoladas buvo juodųjų serbentų skonio.
Naujausi komentarai