Pereiti į pagrindinį turinį

Savaitgalį šėls lindyhopo gerbėjai

2009-03-20 09:00
Savaitgalį šėls lindyhopo gerbėjai
Savaitgalį šėls lindyhopo gerbėjai / Organizatorių nuotr. Mokytojai: E.Jo Hoffberg – pripažinta lindyhopo aikštelės veteranė, o K.St.Laurento pasididžiavimas – 36 pirmosios vietos JAV ir pasaulio konkursuose.

Vilniuje prasideda jau ketvirtas Lietuvoje vis labiau populiarėjančio šokio – lindyhopo – festivalis "Harlem 2009".

XX a. pradžioje atsiradęs Niujorke ir iš pradžių net kelių šokėjų organizacijų laikytas "trumpalaikiu susižavėjimu, kuris išsilaikys ne daugiau nei vieną sezoną", lindyhopas laikui bėgant suburia vis daugiau entuziastų visame pasaulyje. Norinčių ir drįstančių šokti taip, kaip XX a. trečiajame dešimtmetyje šėlo juodaodžiai Harlemo darbininkai, daugėja ir Lietuvoje.

"Harlem 2009" šventė – tai lindyhopo maratonas, kuris keliaus po Vilniaus senamiestį ir kelias valandas džiugins šokiais praeivius. Šiemet į sostinę pakviesti garsūs lindyhopo šokėjai iš užsienio: Kevinas St.Laurentas, Emily Jo Hoffberg ir Josette Wiggan iš JAV, Sakarias Larssonas, Jenny Deurell ir Lennartas Westerlundas iš Švedijos.

Jie tris dienas lietuvius lindyhopo gerbėjus mokys šio šokio meno, duos patarimų. Siūlomos ne tik skirtingų lygių ir įvairaus intensyvumo lindyhopo, bet ir papildomos autentiško džiazo, stepo, bliuzo ir triukų pamokos.

Per lindyhopo maratoną (pradžia kovo 22 d. 17.30 val.) Rotušės aikštėje bus filmuojamas Lietuvos lindyhopo mėgėjų linijinis šokis "Shim Sham".

Per festivalį vyks ir šokių vakarėliai. Lindyhopo mėgėjai ir visi, norintys pramokti lindyhopo žingsnelių, kovo 20 d. ir 22 d. 20 val. kviečiami siausti "Kristinoss šokių namuose" (Gedimino pr. 22). O kulminacinis festivalio akcentas – fiesta klube "Tamsta" (Subačiaus g. 11), kuri vyks kovo 21 d. 20 val.

Daugiau informacijos apie lindyhopo pamokas – www.harlem.lt.

KAINA: "Harlem 2009" pamokų kaina – 280 litų. Vakarėliai: penktadienį – 10 litų, šeštadienį – 25 litai, sekmadienį – 10 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų