Pereiti į pagrindinį turinį

Seimo vadovo postas prilygtų košmarui

2008-11-29 09:00
Seimo vadovo postas prilygtų košmarui
Seimo vadovo postas prilygtų košmarui / Ingos Juodytės nuotr. Metamorfozė: aktorius R.Šimukauskas keliolika valandų per savaitę įsikūnija į Seimo pirmininką A.Valinską.

Aktorius Ramūnas Šimukauskas beveik niekada nevilki kostiumų, neriši raudonų kaklaraiščių ir aplinkinių nesiuntinėja "nafik". Tokiu jis būna tik keliolika valandų per savaitę, kai kuriami "Dviračio šou" siužetai ir tenka parodijuoti Seimo pirmininką Arūną Valinską.

Meistriškai šaržuojantis Kauno mažojo teatro aktorius realiame gyvenime A.Valinsko artimai nepažįsta. R.Šimukauskas žino, kad vakar A.Valinskas šventė 42-ąjį gimtadienį, tačiau kvietimo, be abejo, nesulaukė.

"Mes šiek tiek turime gamtos duoto panašumo, – likus kelioms valandoms iki filmavimo Vilniuje prisipažino R.Šimukauskas. – A.Valinskas, iki kol pradėjo eiti dabartines savo pareigas, buvo gana viešas žmogus. Todėl sulaukęs pasiūlymo parodijuoti naująjį Seimo pirmininką tik atidžiau peržiūrėjau filmuotus interviu su juo ir savaitę padirbėjau. Tikiuosi, šis vaidmuo ryškės, nes reikia tobulinti kai kurias manieras."

Kuo panašūs Seimo pirmininkas ir aktorius? Abu nekart vedė renginius, sveikinosi su žiūrovais. Ramūnas prunkštelėjo: "Panaši mūsų galvos forma. Ir nosis. Ir išvaizda, stotas. Bent taip sako aplinkiniai."

Sudėtingiausia, prisipažino aktorius, pamėgdžioti A.Valinsko kalbėjimo manierą. Gyvai R.Šimukauskas A.Valinską matė tik kelis kartus ir tai buvo beveik prieš dešimt metų. "Net nekilo mintis, kad kada nors gyvenime jį parodijuosiu", – tikino R.Šimukauskas. Aktorius prisipažino, kad jei jis prabustų Seimo pirmininku, – tai būtų vienas didžiausių gyvenimo košmarų.

Ar sunku buvo išmokti emocionaliai šūkauti "nafik"? R.Šimukauskas kvatojasi. Naująjį Seimo pirmininką puikiai pažįstantys žmonės tikina, kad tai – A.Valinsko maniera. "Gyvenime to žodžio nesakau. Tai – ne mano, o dabartinio Seimo vadovo žodelis", – tvirtino R.Šimukauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų