Pereiti į pagrindinį turinį

"Senamiesčio žiogas" atsisveikins iki kitos vasaros

2010-09-08 08:00
"Senamiesčio žiogas" atsisveikins iki kitos vasaros
"Senamiesčio žiogas" atsisveikins iki kitos vasaros / Vaidos Milkovos nuotr.

"Senamiesčio žiogas" dar vieną kartą čirptelės ir eis miegoti žiemos miego – penktadienį, rugsėjo 10 d., vyks paskutinis šio renginių ciklo koncertas.

Koncertai Rotušės pašonėje

Penki koncertai, kuriuose Kauno publikai prisistatė 30 bardų. Pora anšlaginių koncertų, kai į Ryšių istorijos muziejaus kiemelį susirinko iki 650 klausytojų – šių metų statistiką skaičiuoja dainuojamosios poezijos koncertų ciklo "Senamiesčio žiogas" organizatoriai. Per ketverius metus po žiogo sparnu koncertavo apie 100 atlikėjų.

Atsisveikinimo iki kitos vasaros koncertas vyks tradicinėje erdvėje – Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje. "Tai – puiki koncertinė erdvė. Be to, čia telpa užtektinai daug žiūrovų. Kartais koncertus rengiame Povilo Stulgos lietuvių tautinės muzikos instrumentų ar Maironio lietuvių literatūros muziejaus kiemeliuose, tačiau čia, Rotušės aikštės pašonėje, telpa daugiausiai klausytojų", – pasakojo viena "Senamiesčio žiogo" organizatorių, viešosios įstaigos "Idėjų garažas" projektų koordinatorė Giedrė Klimavičiūtė.

Skirtingų kartų bardai

Dainuojamosios poezijos žanras keičiasi – tikina renginių organizatoriai. Tai galima pastebėti ir "Senamiesčio žiogo" scenoje. "Vyresni bardai atlieka tokią dainuojamąją poeziją, kokią daugelis ir įsivaizduojame. Jaunesni atlikėjai daug improvizuoja, jų pasirodymuose dainuojamoji poezija susipina su kitais muzikiniais stiliais", – pastebėjo G.Klimavičiūtė.

Pasak jos, publikai patinka ir vyresnės kartos, ir jaunimo dainuojamos eilės, todėl ir ateityje "Senamiesčio žiogas" siūlys įvairaus amžiaus ir žanrų bardų pasirodymus. "Senamiesčio žiogo" publika yra atvira naujiems vardams ir veidams – tai liudija ne tik ovacijos, kuriomis publika kartais apdovanoja pirmą kartą didelei publikai koncertuojantį naujoką, bet ir organizatorių rengiamos apklausos.

Bardas iš Portugalijos

Žiūrovai pirmą kartą išvys talentingą svečią iš Portugalijos "The Uniform Lounge", aktorių ir režisierių Aidą Giniotį, šmaikščius ir teatrališkus "Stipriai kitaip", naują Sauliaus ir Donato Petreikių projektą "Saulės Broliai" bei jauną dainuojamosios poezijos atlikėją Justiną Kaminskaitę.

Baigiamojo koncerto svečias – "The Uniform Lounge" – solinis atlikėjo iš Portugalijos João Carlos Santos Mesquita. Kodėl baigiamajame koncerte skambės portugališka dainuojamoji poezija? "Viešėdama Portugalijoje, apsilankiau João Carlos koncerte – man labai patiko jo stilius, jo dainos. Tikiuosi, ir publika mielai jo paklausys", – vylėsi G.Klimavičiūtė.

J.C.S.Mesquita groja akustinę muziką, kurioje taip pat susipina bliuzo ir bosanovos stiliai. Groti gitara ir dainuoti pradėjęs dar mokykloje, autorinių dainų programą atlikėjas pirmą kartą pristatė prieš metus. Portugalas kuria anglų kalba. Kalbėdamas apie kūrybos procesą, muzikantas teigia, kad pirmiausia jo galvoje gimsta muzika, po to susideda žodžiai, kuriais jis dažniausiai kalba apie savo gyvenimo akimirkas, keliones, meilę, likimą, draugystę, socialines problemas.

Po vieną užsienio atlikėją kiekvienam koncertui "Senamiesčio žiogo" organizatoriai žada kviesti ir kitais metais.


Kas? Baigiamasis "Senamiesčio žiogo" koncertas.

Kur? Ryšių istorijos muziejaus kiemelyje (Rotušės a. 19).

Kada? Rugsėjo 10 d. 19 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų