Pereiti į pagrindinį turinį

Sensacingasis pianistas M.Kultyševas sugrįžta

2009-01-26 09:00
Sensacingasis pianistas M.Kultyševas sugrįžta
Sensacingasis pianistas M.Kultyševas sugrįžta / Sėkmė: prieš metus klasikinės muzikos sensacija vainikuojamas pianistas iš Rusijos M.Kultyševas sudrebino uostamiesčio ir sostinės klausytojų auditoriją, kuri virtuozą palydėjo ovacijomis.

Sudrebinęs Lietuvos klausytojų širdis pernai, pasaulinio garso 23-ejų pianistas Miroslavas Kultyševas šiemet sausio pabaigoje vėl sugrįš į Lietuvą ir surengs rečitalius Klaipėdos, Kauno ir Vilniaus koncertų salėse.

Su nauja programa

Šiuosyk M.Kultyševas atliks naują programą.

Joje skambės fantastiška M.Ravelio muzika, genialiojo S.Prokofjevo kompozicijos ir mistiškasis C.Francko kūrinys „Preliudas, Choralas ir Fuga“.

Pianistas, be koncertų Klaipėdos koncertų salėje ir Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje, aplankys ir Kauno klausytojus, pasirodydamas atnaujintoje Kauno filharmonijoje.

Lygino su V.A.Mozartu

M.Kultyševas groti fortepijonu pradėjo labai anksti – nuo šešerių.

Būdamas vos dešimties, pianistas debiutavo didžiojoje scenoje ir kaip solistas grojo kartu su Sankt Peterburgo simfoniniu orkestru, diriguojamu žymiojo Jurijaus Temirkanovo.

Dar vaikystėje išskirtinių gabumų jaunojo pianisto talentą kritikai lygino su genialiuoju V.A.Mozartu.

Pripažintas pasaulyje

2007-aisiais M.Kultyševas tapo Maskvoje vykusio XIII tarptautinio P.Čaikovskio konkurso nugalėtoju.

Laimėjimas jam atvėrė duris į garsiausias pasaulio scenas. Jaunasis pianistas vadinamas klasikinės muzikos sensacija, jo pasirodymai pritraukia pilnas sales klausytojų ir sulaukia muzikos kritikų liaupsių.

Vien pernai atlikėjas koncertavo Vienos „Musikverein“, Montreux festivalio, Zalcburgo „Mozarteum“, Maskvos konservatorijos ir Sankt Peterburgo filharmonijos salėse. Šiemet kartu su orkestru jis pasirodė Pietų Korėjoje ir Japonijoje.

Koncertuose – emocijų antplūdis

M.Kultyševo koncertuose visada tvyro sunkiai paaiškinama atmosfera. Nepaprasta pianisto energija, pasinėrimas į muziką tiesiog užburia klausytojus.

„Nuo pirmųjų jo išgautų garsų salėje įsivyrauja mirtina tyla ir prasideda muzikos magija, užhipnotizuojanti visus klausytojus“, – prisiminimais apie buvusius atlikėjo koncertus Lietuvoje dalijosi koncerto organizatoriai iš „Naujosios muzikų kartos“.

Šį kartą rengėjai M.Kultyševo rečitaliuose prognozuoja rekordinį skaičių klausytojų.

Bilietus galima įsigyti visų salių, kuriose jis koncertuos, ir bilietai.lt kasose bei internetu.


Miroslavo Kultyševo koncertai Lietuvoje

Sausio 31 d. – Klaipėdos koncertų salėje.

Vasario 4 d. – Kauno filharmonijoje.

Vasario 5 d. – Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje Vilniuje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų