Pereiti į pagrindinį turinį

Šiuolaikinės muzikos ir sakralumo sintezė

2009-07-29 23:59
Vilija Matačiūnaitė.
Vilija Matačiūnaitė. / Roko Medonio nuotr.

Rugpjūčio viduryje Pažaislio vienuolyne bus pristatyta įspūdinga, analogų neturinti roko opera "Prisikėlęs".

Jos kūrėjai įsitikinę, kad tai, ką Žolinių sekmadienį čia pamatys, išgirs ir pajus kauniečiai bei miesto svečiai, tikrai neužsimirš visą gyvenimą.

"Tai nėra eilinis įvykis, eilinis kūrinys, kurį išklausius galima lengva širdimi pamiršti. Ši opera yra didžiulis emocinis užtaisas. Į bendrą visumą susijungsiantys atlikėjai ir žiūrovai pajus užvedančią energiją ir begalinę bendrystę", – kalbėjo projekto meno vadovas, operoje pasirodysiančio Kauno Vytauto Didžiojo bažnyčios kamerinio choro "Cantate Domino" vadovas Rolandas Daugėla. Anot jo, roko operos pristatymo atlikėjai laukia ne mažiau nei žiūrovai.

Šiuolaikinio italų kompozitoriaus Daniele'io Ricci kūrinio inscenizaciją pristatančios viešosios įstaigos "Šou imperija" vadovas Valdas Latoža turi priežasčių sakyti, kad Lietuvoje pramogų organizatoriai žiūrovų tokiais projektais nelepina. Tai matyti vien iš to, kad roko operos premjerą Kristaus Prisikėlimo bažnyčioje pernai stebėjo apie 5 tūkst. žiūrovų, o visi norintys net netilpo į vidų.

V.Latoža įsitikinęs, kad muzikos mėgėjams ir šįkart bus patraukli trijų pagrindinių elementų – šiuolaikinės popmuzikos, sakralumo ir ypatingos Pažaislio vienuolyno erdvės – erdvė. "Savo emocine išraiška tai yra daugiau nei roko opera", – sako "Šou imperijos" vadovas.

Žymūs šalies atlikėjai – Ovidijus Vyšniauskas, Vilija Matačiūnaitė ir Vaidotas Vyšniauskas – su gausiu būriu choristų ant scenos originaliai ir šiuolaikiškai pasakos Kristaus kančios ir prisikėlimo istoriją. Istoriją, kurioje kiekvienas žiūrovas ras ir atpažins save.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų