Pereiti į pagrindinį turinį

S.Jasevičiūtė ežiuką pavadintų Steponu

2009-08-09 09:49
S.Jasevičiūtė ežiuką pavadintų Steponu
S.Jasevičiūtė ežiuką pavadintų Steponu / Tomo Raginos nuotr.

Regis, šilumos ir gerumo šiandien Lietuvoje trūksta taip labai, kad gerų emocijų užtaisu gali tapti net mažo gyvūnėlio atvaizdas.

Signatarė: paraginta draugų, socialiniame tinklalapyje "Facebook" S.Jasevičiūtė įkūrė "Mažiuko ežiuko gerbėjų klubą".

Gražu. Miela. Linksma. Taip reagavo Skaiva Jasevičiūtė, gavusi gegužę Vilniaus pamiškėje nufotografuoto ežio jauniklio nuotrauką.

"Kai aplink tiek daug neigiamų nuotaikų, ši nuotrauka sukėlė ypač gerų emocijų", – šypsojosi Skaiva. Ji ežiuko nuotrauką įkėlė į socialinį tinklalapį "Facebook". Ir netrukus, paraginta draugų, įkūrė "Mažiuko ežiuko gerbėjų klubą".

"Norėjosi kažko džiugaus, linksmo", – nusijuokia Skaiva.

"Mažiuko ežiuko gerbėjų klubas" "Facebook" per porą mėnesių išaugo iki 1009 narių. Linksmos diskusijos, komentarai, pasiūlymai pavadinti jį Vincu, Liaupoldu (ne Leopoldu! Liaupoldas – nuo žodelio "liau" – red. past.). Virtualaus klubo nariai net pasiūlė vienoje Vilniaus vyninių surengti masines ežiuko krikštynas.

Daugelis klubo narių ėmė entuziastingai siųsti kitų ežiukų nuotraukas. Pasirodo, ežiai yra vieni mylimiausių lietuvių gyvūnų!

"Yra žmonių, kurie ežius augina, pardavinėja ir veisia namie, o atostogaudama Ispanijoje sužinojau, kad mažiukas ežiukas kainuoja 100 eurų", – pasakojo Skaiva.

Paklausta apie kultinį animacinį filmą "Ežiukas rūke", kurį į "Facebook" įkėlė vienas "Mažiuko ežiuko gerbėjų klubo" narių, Skaiva šyptelėjo: "Mačiau. Atsimenu, kad vaikystėje jis man nepatiko. Tačiau žinau, kad šį animacinį filmą geriau supranta ne vaikai, o suaugusieji."

Ne, savo namuose S.Jasevičiūtė ežio nelaiko ir niekada nelaikė. "Tačiau nekart esu radusi pamiškėje ir paėmusi ant rankų", – sakė ji.

Skaiva labai myli gyvūnus. Namuose turi du šunis – taksus Lui ir Marselį. O vis dėlto, jei kas nors jai padovanotų ežiuką? Kaip Skaiva jį pavadintų?

"Steponu", – po pauzės nusikvatojo S.Jasevičiūtė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų