Pereiti į pagrindinį turinį

Skandalinga atlikėja G.Sruogiūtė: gėris ir grožis šou versle nemadingas

2014-02-23 19:24
Įvaizdis: M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose "Mochito" merginos neliko nepastebėtos Įvaizdis: M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose "Mochito" merginos neliko nepastebėtos Įvaizdis: M.A.M.A. muzikiniuose apdovanojimuose "Mochito" merginos neliko nepastebėtos

Apgailėtina, žiauru, pigu. Tai kone švelniausi internautų epitetai, kurių sulaukė merginų duetas "Mochito", neseniai pristatęs naujausią savo darbą – vaizdo klipą "Nutrūkom". Tuo tarpu ne pirmą kartą audringų emocijų bangą sukėlusios atlikėjos tik valiūkiškai šypsosi. Skandalisčių ir seksualių pupyčių reputaciją užsitarnavusios merginos atviros – tikslas pateisina priemones.

Tikslas – stebinti ir erzinti

Įvaizdis, kurį pasirinko "Mochito" narės bei jų prodiuseriai Gintaras ir Mindaugas Bendžiai, – nei naujas, nei originalus. Ne tik užsienio, bet ir Lietuvos žiniasklaida mirga pranešimais apie Miley Cyrus išsišokimus, pavadinta skandalinga atlikėja neįsižeistų ir garsioji Lady Gaga.

Tačiau, regis, panašus vietinis "produktas", pagardintais ne šiaip seksualumo, o homoseksualumo prieskoniais, Lietuvos publikai – dar per kietas riešutėlis.
"Mochito" dueto narės – klaipėdietės Gabijos Sruogiūtės teigimu, kadangi į tokius dirgiklius daugelis konservatyvių tautiečių reaguoja skausmingai, kodėl gi tuo nepasinaudojus?

"Yra puikių atlikėjų, bet jie nepatraukia klausytojų. Kodėl? Galbūt prieš 10 metų nereikėjo kažkokių papildomų triukų, nes tave mylėjo už tavo balsą, geras dainas, už tai, kad moki jas išjausti. Šiandien to nebepakanka, – dėstė pašnekovė. – Todėl tiek prodiuseriai, tiek mes su Juste (kita grupės narė Justina Jančiauskaitė šiuo metu gyvena Marijampolėje – red. past.) bandėme surasti tokius sprendimus, kurie patrauktų žmones. Pripažinkime, daugeliui šiandien grožis ir gėris neįdomu, žmones traukia tai, kas keista, kas šokiruoja. Tad mes pasirinkome kelią stebinti, gal net erzinti. Tačiau tai nereiškia, kad "blogos mergaitės" esame ir realybėje."

Priėmė žaidimo taisykles

Išties į susitikimą po paskaitų atskubėjusios Gabijos kasdieniame amplua – nė užuominos į jos sceninę veiklą. Psichologijos mokslus Klaipėdos universitete kremtanti studentė patikino, jog nors šiuo metu koncertinė veikla nėra tokia aktyvi kaip vasarą, tačiau laisvu laiku mėgautis nėra kada.

"Viena mano gyvenimo dalis – sceninė, o kita – studentės Gabijos kasdienybė. Pagal sceninį įvaizdį atrodytų, kad mokslai man – paskutinėje vietoje. Tačiau scenoje tiesiog kuriu tam tikrą vaidmenį, tai mano darbas. O kasdienybėje esu gera, rami, tvarkinga mergaitė, kuri pavyzdingai lanko paskaitas, kruopščiai joms ruošiasi ir stengiasi gauti kuo geresnius balus. Jei imuosi kokio nors darbo, siekiu jį atlikti tobulai", – dėstė pašnekovė.

Gabija patikino, jog toleranciją aplinkiniams savo paskaitose akcentuojantys dėstytojai lygiai taip pat tolerantiški ir jos "papomokinei" veiklai – bent jau jokių užgaulių pastabų ar replikų merginai studijų aplinkoje girdėti neteko.

"Mochito" narė tikino, jog tiek artimieji, tiek širdies draugas jos sceninį įvaizdį vertina adekvačiai – kaip tam tikras šou verslo žaidimo taisykles. Tačiau kalbėdama apie fotosesijose, prieš reporterių fotoobjektyvus ar vaizdo klipuose demonstruojamus aistringus bučinius su savo kolege, mergina ima koketuoti: "Ar mylėti moterį, draugę yra blogai? Bučiuojamės gal kaip sesės, o gal ir ne. Orientacija – ne nusikaltimas. O gal čia tokia jaunatviška šėlionė", – šypsojosi "Mochito" atlikėja.

Skina lauktus vaisius

Gabija atvira – siekiant populiarumo, tikslas pateisina jų pasirinktas priemones.

"Žinoma, įvertinimų, jog tai, ką mes darome, yra faina, gali sulaukti tik iš draugų, artimųjų. Visi kiti, ypač interneto platybėse, reiškiasi nelabai gražiai. Bet komentarų nebeskaitau, neverta kreipti dėmesį į žmonių, kurie man nėra autoritetas, nuomonę. Šiaip ar taip mes nieko blogo nepadarėme. Mes juk nešokame nuogos, neparsidavinėjame prie viešbučių, nežudome žmonių. Tiesiog pasirinkome tokias vizualines priemones, kurios stebintų žmones", – dėstė pašnekovė.

Anot Gabijos, esą įrodymas, kad grupė eina teisinga linkme, – didėjantis jos populiarumas ir publikos gretos, o sykiu – ir augantys honorarai.

"Tai, kuo dabar užsiimame, yra didesnio plano dalis. Aš tikiu šiuo projektu. Kitaip ir būti negali – mums ir pačioms reikėjo į jį investuoti nemažai laiko, darbo, kai ką ir aukoti", – prisipažino pašnekovė.

Kaip vaizdo klipą-parodiją su dainuojančiais papais susukusios merginos reaguotų į replikas, jog ir pačios gali būti priskirtos tokių atlikėjų kategorijai?

"Kaip žinia, tiek mano, tiek Justės krūtinė nėra didelė, todėl papais dainuoti negalime, – juokėsi Gabija. – O jei rimčiau – esu dalyvavusi LNK projekte "2 minutės šlovės", kur pasiekiau pusfinalį, taigi, manau, tai šioks toks įvertinimas."

Užkulisiuose draugų neieško

Nuo vaikystės dainuojanti ir balsą privačiose vokalo pamokose lavinusi mergina nesikuklindama vardija ir kitus pasiekimus: būdama 16-metė Gabija su džiazroko grupe laimėjo antrąją vietą talentų konkurse, buvo neblogai įvertinta dainuojamosios poezijos konkurse.

"Esu įvairiapusis žmogus, mane daug kas domina, daug ką norisi išbandyti. Dainuoti scenoje siekiau nuo vaikystės, tik ilgainiui keičiasi muzikiniai prioritetai: kai buvau paauglė, labiau norėjosi išsakyti savo jausmus, todėl traukė dainuojamoji poezija, šiuo metu, kaip jaunam žmogui, man įdomūs pasilinksminimai, klubai, vakarėliai, atitinkamai, matyt, keičiasi ir muzika, jos stilistika", – kalbėjo pašnekovė.

Nors Lietuvos muzikinė rinka – nedidelė, anot Gabijos, "Mochito" narėms kreivų konkurentų žvilgsnių ar atviro priešiškumo patirti neteko.

"Merginų grupių apskritai šiuo metu nedaug. Nežinau, ar mes kam nors esame konkurentės. Kai su kitais atlikėjais susitinkame koncertuose, užkulisiuose, pasisveikiname, ir tiek. Jokių draugysčių nėra. Mano akimis, jei tų draugysčių ir būna, dažniausiai jos dirbtinės, paviršutiniškos. Tad naujų draugų užkulisiuose neieškau ir aklai kitais žmonėmis nepasitikiu", – atviravo klaipėdietė.

Planuose – ne tik muzika

Gabija prisipažino neįsivaizduojanti, jog tokioje aplinkoje būtų įmanoma susirasti ir širdies draugą. "Šou versle vaikinai – labai slidūs. Nežinau, gal ir jie apie pramogų pasaulyje besisukančias merginas taip galvoja", – juokėsi išvaizdi šviesiaplaukė, maždaug metus artimai draugaujanti su klaipėdiečiu krepšininku.

Psichologės diplomo siekianti mergina neneigė, jog šiandien ši sritis jai atrodo sunkiai suderinama su muzikine veikla. Ar Gabija nesibaimina, jog galbūt ateityje, pasirinkus profesinę psichologės karjerą, šiandienos įvaizdis jai gali smarkiai pakišti koją?

Anot merginos, lieka tikėtis, kad ilgainiui žmonės taps tolerantiškesni.

"Kas žino, kaip bus kad ir po kokių trejų metų? Gal mūsų muzikinė veikla bus visiškai kitokia?" – svarstė "Mochito" narė.

Mergina neneigė, jog kartais pamąstanti, kaip ateityje galėtų susiklostyti jos gyvenimas.

"Jei kas paklaustų, ką veiksiu po 10 metų, negalėčiau pasakyti – atrodo, tiek daug pasirinkimo kelių. Atrodo, galėčiau ir dainuoti, ir dirbti psichologe, ir makiažą daryti arba, pavyzdžiui, auginti vaikus", – šypsojosi Gabija.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų