Pereiti į pagrindinį turinį

Sniego spalvų spektras

2008-11-15 09:00

I.Simonaitės bibliotekoje šiandien prasideda Kalėdos: 17 val. bibliotekos galerijoje „13 L” palangiškė grafikė Gražina Oškinytė atidarys kalėdinę parodą „Balta ir juoda“.

G.Oškinytė – žinoma grafikė, Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Jos darbai pasižymi kruopštumu, subtilumu ir išradingumu. Autorė, gamtoje randanti ypatingą harmoniją ir pusiausvyrą, su mistikos ir realybės ženklais prabyla į mus savo grafikos darbuose.

Dailininkė yra išmėginusi įvairias technikas – tušą ir plunksną, ofortą, pastelę, akvatiną, lino, kartono raižinius, monotipiją.

Bet kokiu atveju, autorė yra minėjusi, jai dailės kūrinyje svarbiausia, kad iš jo spinduliuotų giliaprasmė ramybė. Darbas turi būti šiek tiek metaforiškas, suteikti žiūrovui galimybę į kūrinį pasižiūrėti ilgiau, pamąstyti. Kūrinys turi alsuoti ramybe, minties ir išraiškos, formos ir faktūros nepriekaištingumu. Jai artima minimalistinė simbolių kalba.

G.Oškinytės darbai vedantys į mąstymo gelmę, nuostabą ir atradimą, daugelis jų jausmingi, kartais trapūs ir paslaptingi. Kiekvienas atras savitą iškodavimą, nes palikta erdvė apmąstymams.

Parodoje „Balta ir juoda“ bus pristatyti piešiniai grafitu ant popieriaus ir drobės.

,,Sumaniau perteikti sniego spalvų spektrą tarp juodo ir balto. Tokį efektą padėjo pasiekti piešimas minkštais pieštukais šiurkštokame popieriuje pano pačios atrasta technika. Taip ir groju šviesa ir tamsa. Žaisdama pati nustebau, ką galima išgauti tokia technika, kaip tai įdomu. Tapyba daugeliui atrodo turtingesnė, turinti daugiau išraiškos galimybių, bet man patinka minimaliausios”, – sakė G.Oškinytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų