Pereiti į pagrindinį turinį

Suknelės – su Kupidono palaiminimu

2009-02-21 09:00
Suknelės – su Kupidono palaiminimu
Suknelės – su Kupidono palaiminimu / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Klaipėdiečiai dizaineriai atidavė duoklę Jos Didenybei Meilei. Vestuvinių suknelių kolekcija viešbučio "Navalis" restoraną užliejo romantika, šilku ir nėriniais.

Įaudė vedybinę laimę

Dvylikos originalių modelių kūrėjai – Raimundas Petreikis ir Modesta Abelkytė iš mados ir įvaizdžio namų "RP". Dizaineriai spėjo, kad tokia kolekcija Lietuvoje buvo pristatyta bene pirmą kartą.

Visos suknelės jau yra girdėjusios Felikso Mendelsono maršą ir amžinos meilės priesaikas. Ypatingam gyvenimo įvykiui kurtus rūbus vilkėjusios klaipėdietės geranoriškai sutiko juos paskolinti. Kelios klientės romantišką šv.Valentino vakarą pačios ryžosi pabūti modeliais ir prisiminti savo vestuves. "Moterys juokavo, kad pasirodymas publikai privertė daugiau jaudintis nei oficiali tuoktuvių ceremonija", – šypsojosi R.Petreikis.

Dizaineris pasidžiaugė, kad mados ir įvaizdžio namų "RP" suknelės neša laimę: "Mano žiniomis, visos mūsų puoštos nuotakos džiaugiasi meilės kupinu vedybiniu gyvenimu!".

Marios rankų darbo

Kolekcijos autoriai tvirtino, kad pasiruošimo kolekcijos pristatymui neaptemdė stresas. Atvirkščiai – dizaineriai turėjo progą vėl susitikti su savo klientėmis, drauge glostė su meile kurtų suknelių klostes, vartė vestuvinių nuotraukų albumus ir dalijosi romantiškais prisiminimais.

Publika, kuri "Navalyje" mėgavosi specialiais meilės dienos patiekalais, vynu ir žaismingu punšu, plojimais palydėjo kiekvieną modelį.

Dizaineriai įrodė, kad romantiką ir iškilmingumo aurą skleidžia ne tik klasikinė balta, bet ir švelnūs pieno, šampano, aukso atspalviai. Visos suknelės – rankų darbo, išsiskiriančios didelio kruopštumo pareikalavusia apdaila. Audinius kūrėjai nužarstė karoliukais, dekoravo Svarovskio kristalais.

Vestuvių uniformoms – ne

Suknelių ir jas demonstravusių moterų savitumą padėjo pabrėžti specialiai kiekvienam modeliui sukurtas įvaizdis. Vienos gražuolės virto antikos laikų nimfomis, kitos įkūnijo baroko epochos nuotaiką, trečios turėjo progą pasinerti į retro eleganciją.

Šukuosenomis rūpinosi grožio studijos "Profi" virtuozas Anatolijus Pajanok su savo komanda, o makiažas buvo patikėtas grožio ir stiliaus namų "Viva" meistrams.

Po pristatymo suknelėms grįžus į savo šeimininkių spintas romantiška nuotaika kūrybinėse "RP" erdvėse nesisklaido – dizaineriai palinkę prie naujo vestuvinio drabužio.

"Nuotakų siaubūnių" epizodus primenančios scenos mados ir įvaizdžio namų sienų nedrebina. "Kurti sukneles tokiai progai yra malonumas, nes atsiveria daugybė galimybių klientės ir dizainerio saviraiškai", – aiškino R.Petreikis.

Klaipėdietis tvirtino negalįs pateikti tobulos arba šį sezoną madingiausios vestuvinės suknelės formulės. "Svarbiausia – ieškoti išskirtinumo, nebijoti laužyti stereotipų norint jaustis originaliai ir patogiai", – patarė dizaineris.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų