Pereiti į pagrindinį turinį

Svečiuosis poetas A.Marčėnas

2009-03-19 09:00
Svečiuosis poetas A.Marčėnas
Svečiuosis poetas A.Marčėnas / Benedikto Januševičiaus nuotr. Rašytojas: A.Marčėnas Lietuvoje žinomas kaip poetas, eseistas ir literatūros kritikas.

Literatūros vakare Klaipėdoje 11-os knygų autorius kaunietis poetas Aidas Marčėnas uostamiesčio poezijos gerbėjams pristatys savo dar nepublikuotus tekstus.

Kurdamas A.Marčėnas daug dėmesio skiria eilėraščio formai, skambesiui, rimui ir ritmui. Literatūrologės Brigitos Speičytės teigimu, jo "poezija pasižymi klasikiniu formos meistriškumu, turtinga intertekstine žaisme, įtraukiančia moderniosios lietuvių, rusų poezijos tekstus, iš tradicijos perimta poezijos kaip tiesos nušvitimo samprata. Tačiau A.Marčėno laikysenai būdinga "blogo tradicijos mokinio" savijauta, patiriama ir su ironija išsakoma žodžio kaip tuščio, savaime besidauginančio virtualaus ženklo vis stiprėjanti pajauta, kultūros kaip triukšmo ir šiukšlyno, užteršiančio pasaulį, žmogaus sąmonę, išgyvenimas. Poetinio logoso kaip pasaulio ir tiesos reiškėjo postmoderni degradacija – viena svarbiųjų A.Marčėno poezijos temų bei problemų."

A.Marčėnas išleido 11 knygų. Už naujausiąją eilėraščių knygą "Šokiai" apdovanotas Jotvingių premija. Poetas yra Nacionalinės kultūros ir meno premijos (2005), "Poezijos pavasario" (1994) laureatas, jam suteiktos J.Lindės-Dobilo (1999) ir Zigmo Gėlės-Gaidamavičiaus (1989) premijos.

Poeto A.Marčėno kūrybos vakaras – rytoj 18 val. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4). Svečią kalbins klaipėdietis literatūrologas dr. Marijus Šidlauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų