Pereiti į pagrindinį turinį

Tina – pagerbta tarp vyrų

2009-01-31 09:00
Tina – pagerbta tarp vyrų
Tina – pagerbta tarp vyrų / Nerijaus Jankausko nuotr. Komanda: "Šoumenų" energija ir K.Navickaitės patirtis – rimtas užtaisas sėkmei.

"Tina Dance" šokėjų vadovė Kristina Navickaitė-Tina skraido lyg ant sparnų. "Manau, ne viena mergina man galėtų pavydėti", – valiūkiškai šypsosi tamsiaplaukė. Ne, Tina nekalba apie Amūro strėles. Prieš pusmetį naują grupę "Šoumenai" subūrusi klaipėdietė mėgaujasi simpatiškų vaikinų dėmesiu ir puoselėja ambicingus planus.

Išgarsino čiuožimas

Žavūs vyrukai, ant scenos talkinę "Muzikos akademijos" dalyviams, dūsauti privertė ne vieną dailiosios lyties atstovę.

Vis dėlto ryškiausiai "Šoumenai" sužibėjo su atlikėju Mantu. Jam pristatant dainą "Čiuožki" reikėjo būrio pavyzdingus pirmūnus primenančių šokėjų. "Šoumenams" stilistai "sulaižė" plaukus, nosis pabalnojo įspūdingais akiniais. Vyrukai kantriai kentė šias metamorfozes, bet kai choreografas Gytis Ivanauskas pademonstravo, kaip ant scenos reikės "čiuožti", veidai ištįso.

"Judesiai jiems pasirodė keisti, bet prisijungus charizmatiškajam Mantui viskas stojo į savo vietas. Maniškiai akimirksniu "nuskenavo" jo judesius", – juokėsi originalų "Šoumenų" pasirodymą prisiminusi K.Navickaitė.

Už lengvą erotiką

Klaipėdietė neabejoja, kad laukia dar daug įdomių projektų su įvairiais dainininkais, tačiau didžiausias jos noras – išryškinti grupės savitumą. "Manau, ateityje "Šoumenai" turės savo stiprią programą. Pramogų padangėje kol kas matau savotišką nišą. "Gelbėtojai" šoka striptizą, o kitokių alternatyvų lyg ir nėra", – samprotavo K.Navickaitė.

Tina neplanuoja savųjų "Šoumenų" visiškai išrengti ir paversti masalu gražių vyriškų kūnų ištroškusioms moterims, tačiau mano, kad žiupsnelis erotikos nepakenks: "Toks jau tas pramogų verslas – reikia stebinti, o kartais ir truputį šokiruoti".

Tina prisiminė maždaug prieš dešimtmetį Lietuvoje "ant bangos" buvusią šokėjų grupę "Beat Street", kuri pasižymėjo seksualiu įvaizdžiu. "Tada išties originaliai atrodė jų suplėšyti džinsai, prasagstyti marškiniai", – šypsojosi klaipėdietė.

Pilvo raumenų vertintoja

Kristina neslėpė, kad formuojant vaikinų grupę širdies kertelėje buvo sukirbėjęs nepiktas moteriškas išdidumas. "Turbūt nieko čia keisto. Malonu, kai daug gražių vyrukų rodo dėmesį, įsiklauso į tavo pastabas arba, pavyzdžiui, pademonstruoja savo pilvo presą teiraudamiesi, ar jiems reikėtų daugiau pasportuoti. Visgi į tai žiūriu profesionaliai. Esu vadovė, o kartu mes – komanda. Jaučiu, kad vaikinai mane gerbia. Greitai radome bendrą kalbą", – džiaugėsi K.Navickaitė.

Klaipėdietė prisipažino, kad jau senokai brandino minčių suburti šokėjus vyrukus, tačiau realius žingsnius atidėliojo – trūko laiko, be to, būta dvejonių, ar projektas sulauktų komercinės sėkmės – užsakovai renginiuose paprastai pageidaudavo žavių ilgakojų. Rimtu postūmiu tapo televizijos režisierės žodžiai: "Daryk, ką nori, Tina, bet man reikia šokančių berniukų!". "Pirmiausia toptelėjo, kad neturiu nė mažiausio supratimo, kaip reikės vaikinams vadovauti. Ar susikalbėsiu su jais? Kai kuriems vyrukams galbūt iš principo nepriimtina, kai vadovauja moteris", – atviravo apie patirtus būgštavimus Tina.

"Berniukai" – dideli

Vaikinus Klaipėdoje "Tina Dance" vadovei pavyko surinkti greitai – žinią apie formuojamą grupę padėjo išplatinti bičiuliai. Sukvietus vyrukus paaiškėjo, kad beveik visi vieni kitus pažįsta. Anot Tinos, visi "Šoumenais" tapę vaikinai turi šokių patirties – vieni daugiau, kiti mažiau, treti buvo tiesiog ilgą laiką nerepetavę.

Dabar grupės branduolį sudaro 6–7 šokėjai. Planuojama, kad ateityje jų turėtų būti 12. Į grupę buvo kviečiami pilnamečiai klaipėdiečiai. "Viršutinės amžiaus ribos nenubrėžėme", – pažymėjo K.Navickaitė.

Nors dauguma vaikinų su mokykla jau seniausiai atsisveikino, vadovei pokalbio metu nevalingai vis išsprūsdavo žodis "berniukai".

Kietas riešutėlis

Pradėjusi dirbti su "Šoumenais" Tina įsitikino, kad vyriškajai lyčiai taip pat būdingi kaprizai. "Tiesą sakant, pastebiu labai panašių niuansų kaip ir repetuojant su merginomis. "Nenoriu šitų marškinių, noriu kitų!". Tokie ir panašūs pareiškimai nuskamba iš vaikinų lūpų. Pastebėjau, kad dirbant su jais kartais tenka pakelti balsą, nes kompanija užsišūkauja arba nejučia įsitraukia į kažkokius pašalinius dalykus ir jau nieko nebegirdi. Tada trepteliu koja: "Viskas, rikiuojamės!", – juokėsi "Šoumenų" vadovė.

Nauji iššūkiai mobilizavo vidinius resursus. Tina tvirtino, kad būdama su vaikinais pati mokosi ir tobulėja. "Yra progų iš naujo įsitikinti, jog kantrybė, drausmė – tiesiog būtini dalykai norint suburti šaunią komandą", – tvirtino pašnekovė.

Klaipėda – lyg burtažodis

Tiną maloniai stebina, kad vaikinai nuoširdžiai stengiasi patys įnešti naujų vėjų, nori prisidėti kuriant choreografiją: "Labai tai vertinu. Daug metų šokant man jau pradeda atrodyti, kad viskas sukasi ratu – tarsi tas pats per tą patį".

K.Navickaitė pasidžiaugė, kad "Šoumenų" filialas kuriasi ir Vilniuje – keli vaikinai reguliariai renkasi repetuoti. Vis dėlto konkurencijos klaipėdiečiams Tina kol kas neįžvelgia. Jie, anot vadovės, turi "kažką tokio" ir šiuo atžvilgiu tarsi patvirtina "Tina Dance" merginų patirtį – užsakovai neretai užsimena šokėjoms manantys, kad uostamiestis yra tikra Lietuvos gražuolių Meka. "Ta trauka mums dovanoja apie 80 proc. visų renginių sostinėje", – tvirtino populiarios šokėjų grupės vadovė.

Atidarė naują studiją

Vilniuje nuo šiol "Tina Dance" energijos bus dar daugiau. Praėjusį savaitgalį buvusiuose Profsąjungų rūmuose ant Tauro kalno merginos švarino ir puošė naują šokių studiją. "Daugelis manė bei ir iki šiol mano, kad esame vilnietės. Žmonės klausinėdavo, kur repetuojame, ar priimame naujokų. Tempiau gumą, nes Klaipėdoje viskas buvo aišku ir paprasta, bet supratau, kad atėjo metas žengti svarbų žingsnį", – šypsojosi Tina.

Merginos moko šokti visus norinčius. K.Navickaitė ypač šiltai atsiliepė apie mažųjų grupę: "Pamenu, kaip bijojome pradėti dirbti su vaikais, o dabar tai suteikia tiek daug džiaugsmo. Pernai netgi rekordą Klaipėdoje pasiekėme. Tą patį šokį vienu metu ant scenos atliko 100 mūsų šokėjų – nuo mažiausių iki pačių vyriausių."

Stipri ir be kotletų

Nauji užmojai reikalauja didelės dėmesio duoklės, tad kartais gerbėjai ant scenos pasigenda pačios Tinos. Klaipėdietė prisipažino, kad liūdna apie tai kalbėti, nes noro šokti nestinga. "Kai visi ruošiasi pasirodymui, man dar tenka nulėkti kuriai nors merginai nupirkti pėdkelnių, pasirūpinti daugybe kitų užkulisinių dalykų. Galiausiai žvilgteliu į laikrodį – liko vos 15 minučių iki išėjimo į sceną, o aš dar be makiažo. Pašoka merginos ir be manęs, o aš aplinkiniams pajuokauju, kad išeinu į pensiją. Visgi stengsiuosi dar būti matoma", – žadėjo 31-ąjį gimtadienį rudenį atšventusi K.Navickaitė.

Klaipėdietė savo vidinio variklio mechanizmą apibūdino paprastai – tai užsispyrimas ir karštas tikėjimas savo idėja. "Jau pusantrų metų nevalgau mėsos. Gal ir dėl to energijos nepritrūksta?", – spėliojo vegetarizmo idėjomis besižavinti šokėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų