Pereiti į pagrindinį turinį

TV šou principas – svarbiausia dalyvauti

2013-01-13 21:20
TV šou principas – svarbiausia dalyvauti
TV šou principas – svarbiausia dalyvauti / Vytauto Petriko nuotr.

Saldi pergalė ir galimybė užsidirbti solidų prizą nėra vienintelis žiburys, kuris it naktines plaštakes vilioja įvairiausių televizijos šou dalyvius. Pastaruoju metu tokiuose projektuose pajūrio atstovams laimė šypsosi retai. Tačiau klaipėdiečiai neneigia, jog kiekviena jų eteryje praleista minutė prilygsta auksui.

Spyriai į sėdynę nekenkia

Savo pasirodymą talentų konkurse „X faktorius" jau baigęs Petras Daunys televizijos projektuose – nebe naujokas.

Debiutavęs TV3 „Chorų karuose„, po pertraukos vaikinas bandė laimę „Lietuvos talentų“, galiausiai – „Šok su manimi" konkursuose.

„Niekada nebuvo apmaudu, kad nelaimėjau. Žinoma, laimėti visada norisi, bet yra daug niuansų, kaip su tuo laimėjimu po to susigyventi. Nes dažnai laimėtojai tiesiog užmiega ant laurų arba po kurio laiko jų niekas nebeprisimena. O jei nelaimi, priešingai – tai būna kaip spyris į sėdynę nesustoti. Todėl nei per daug liūdžiu, nei per daug džiaugiuosi", – tikino pašnekovas.

Petras šmaikštavo, jog artimiausias jo šou – egzaminų sesija. Šiuo metu klaipėdietis Socialinių mokslų kolegijoje Vilniuje kremta viešųjų ryšių studijas. Tačiau lyrišku vokalu žiūrovus bandęs papirkti vaikinas neslepia ambicijų siekti popmuzikos atlikėjo karjeros.

Tad galimybę dalyvauti įvairiuose televizijos šou jis vertina kaip investiciją į savo ateitį.

„Galiu sau tik pavydėti tokio patirties paketo, kokį gavau per pastaruosius metus, – kalbėjo vX faktoriaus„ dalyvis. – Dėl finansinės naudos nesusimąsčiau, tačiau koncertų atsirado išties daugiau – tiesiog televizijoje tave pamato daugiau žmonių“, – pripažino P. Daunys.

Manė, kad nualps

Klaipėdietė abiturientė Elena Jurgaitytė taip pat siekia užkariauti Lietuvos sceną. Kol kas merginos pastangos išgarsėti muzikiniuose šou buvo bevaisės. Bandžiusi laimę, bet nepraėjusi atrankos TV3 „Chorų karuose„, Elena trumpai sužibo LNK talentų konkurse „Lietuvos balsas“, kuriame įveikė „aklųjų" perklausų etapą.

„Ieškojau galimybių daugiau patirti, pasireikšti, žengti toliau, kol dar jauna. „Lietuvos balse„ dalyvavau beveik nemokėdama dainuoti, mano patirtis buvo gal keturi mėnesiai. Pagalvojau, kad jei mane atrinks, tai bus ženklas, jog verta eiti toliau“, – pasakojo pašnekovė.

Paradoksalu, kad didžiosios svajonės link merginą pastūmėjo visai ne muzikinis projektas, o realybės šou „Radži ieško žmonos".

Garsiausias šalies romas nusprendė, kad Evelinai tekėti per anksti, tad jai buvo įteiktas kvietimas dalyvauti LNK šou „Žvaigždžių duetai".

„Galvojau, dabar nualpsiu ar ne. Tai buvo kažkas nerealaus. Į šį šou kviečiami žmonės, kurie yra labai žinomi, o aš tokia nesijaučiu", – emocingai kalbėjo Elena.

Žeminama nesijautė

Nors realybės šou „Radži ieško žmonos" sulaukė prieštaringų vertinimų, mergina tikino, kad artimiausioje savo aplinkoje negatyvių reakcijų nesulaukė.

„Iš pradžių mano draugai buvo išsigandę, kur aš einu. Bet galiausiai pamatė, kad tai yra įdomus šou. Išvis nesuprantu, kodėl žurnalistai rašo, kad ten dalyvaujančias merginas žemina. Manau, jog iš to išpūstas kažkoks burbulas. Aš ten nejaučiau jokio žeminimo. Jeigu man kas nors nepatikdavo, to ir nedarydavau, niekas manęs neversdavo", – greitakalbe bėrė Elena.

Merginos neglumina, kad tokio pobūdžio šou ji dalyvavo būdama moksleivė.

„Jaučiuosi pakankamai subrendusi, be to, nemanau, kad mus iškart po šou būtų prievarta varę prie altoriaus. Negali mylėti žmogaus, jo nepažinęs, todėl ėjau į šį šou, kad susipažinčiau su Radži. Jis man atrodo labai įdomus žmogus. O jei būčiau pamačiusi, kad mes „nelimpame„, būčiau išėjusi pati savo noru“, – tikino pašnekovė.

Elena kol kas nežino, koks partneris jai teks būsimajame „Žvaigždžių duetų" projekte, ir prisipažino labai daug iliuzijų nepuoselėjanti.

„Žinoma, žiauriai norėčiau laimėti, bet nesiruošiu taip toli šauti, ką tik pradėjusi savo kelią. Mano laimėjimas būtų pasisemti kuo daugiau patirties, susipažinti su naujais žmonėmis, praplėsti savo repertuarą", – pragmatiškai kalbėjo moksleivė.

Pravirkdo ir vyrus

Tituluotas šokėjas Tadas Rimgaila, su partnere Kristina Navickaite-Tina TV šou „Kviečiu šokti. Pažadinta aistra" užėmęs antrąją vietą, tikino dėl to kartėlio nejaučiąs.

„Šiame projekte su Tina mes buvome kitokie, darėme tai, kas mums patiko, ir radome savo publiką. Kad nelaimėjome, nėra pasaulio pabaiga", – teigė pašnekovas.

Tačiau jis neneigė, jog labai dažnai sulaukia tokio klausimo. Ne vienas šį šou sekęs žiūrovas prisimena skausmingą Tado reakciją, kai projektui vos įsivažiavus pora surinko mažiausiai žiūrovų balsų ir turėjo iš jo iškristi.

Nors galiausiai jiedu buvo sugrąžinti į laidą, už šią silpnumo akimirką internautai komentaruose negailestingai šokėją pliekė, pašiepdami verksniu.

„Turėjome tikslą nueiti iki finalo. Todėl tiesiog tuo momentu užliejo emocijos, nesitikėjome, kad taip staiga viskas sugrius. Žmonės tokiais atvejais kažkaip reaguoja – vieni pyksta, kiti juokiasi, treti verkia. Mano atveju tai buvo netikėtumas, šokas, tad emocijų paveiktas ir tą ašarėlę išspaudžiau", – atvirai kalbėjo Tadas.

Iki tol dviejuose analogiškuose TV3 šokių projektuose pasirodęs vaikinas nekoketavo – šmėžavimas televizijos ekrane suteikia gausybę nevienadienių galimybių. Tačiau Vilniuje šokių studiją įkūręs buvęs „Žuvėdros" šokėjas iš tiesų duoną valgo ne iš šios veiklos.

Tado pragyvenimo šaltinis yra jo renginių organizavimo įmonė – jis pats organizuoju renginius bei juos veda. „Tai nėra naujas amplua, tuo užsiimu aštuonerius metus, tik tiek, kad visi įpratę mane matyti šokantį arba dalyvaujantį šokių projektuose", – prisipažino pašnekovas.

Tokiame amplua Tadą jau neilgai trukus išvys ir televizijos žiūrovai – šokėjas sulaukė pasiūlymo vesti vieną LNK projektą.

Vilnius nesuviliojo

„Žiūrėk, čia tas, kur dalyvavo „Kviečiu šokti„ komisijoje“, – visai ne pusbalsiu pusamžė dama aiškino savo bičiulei per vieną Klaipėdos muzikinio teatro spektaklį.

Moterys dar keletą minučių šnarėjo, kol aptarė scenoje pasirodžiusį Aurelijų Liškauską.

Muzikinio teatro baleto šokėjas bei choreografas dirbo ne vieno TV3 šou užkulisiuose ir eteryje kaip projektus kuriančių komandų narys. Tačiau labiausiai sužibėjo būtent neseniai pasibaigusiame LNK konkurse „Kviečiu šokti".

Klaipėdietis neneigė ir pats pastebėjęs, jog tapęs šio projekto vertinimo komisijos nariu sulaukė padidinto žiūrovų dėmesio. Aurelijaus įsitikinimu, tai veikiau privalumas nei trūkumas, nors pasiryžęs dalyvauti televizijos šou sulaukė nemažai skeptiškų kolegų, artimųjų vertinimų.

„Nelindau iki pažastų, nesusikompromitavau, neapjuodinau ir niekas neapjuodino mano šeimos. Į šį projektą ir ėjau pirmiausia dėl to, kad pareklamuočiau teatrą, savo trupę. Ir džiugu, jei žmonės jau nebe taip vangiai žiūri spektaklius, – aiškino pašnekovas. – Norėjosi, kad ir patys teatro žmonės budintųsi, išsijudintų, nes jaučiu letargo miegą. Nepadariau kažkokių stebuklų, bet teatrui iš to buvo naudos."

A .Liškauskas neneigė nekart sulaukęs pasiūlymų dirbti Vilniuje, tačiau patikino, kad jo tokia perspektyva nevilioja.

„Mane juokina, kai žmonės sako, kad ten yra ką veikti. Vilniuje didesnė rinka, bet šokio niša Klaipėdoje tuščia. Todėl veikti čia tikrai yra ką, bet neretai žmonės nori daugiau, nei jie sugeba", – dėstė pašnekovas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų