Pereiti į pagrindinį turinį

Vasara, bliuzas ir Kaunas

2009-06-02 23:59

Jau šį penktadienį startuos geros muzikos festivalis "Daugirdas gyvai 2009", bliuzo virusu laikinąją sostine užkrėsiantis iki pat rudens.

"Sunkmetis šiek tiek pakoregavo mūsų repertuarą, todėl šiemet melomanai išvys keturis bliuzo grandus. Tačiau mažiau nereiškia blogiau."

Mintis virto festivaliu

Prieš trejus metus tarp "Daugirdo" viešbučio savininko Vytauto Gusto ir "Geros muzikos klubo" vadovo Česlovo Švarplio užsimezgusios kalbos apie Senamiesčio atgaivinimą praėjusiais metais virto kūnu – festivaliu "Daugirdas gyvai 2008".

"Galima drąsiai sakyti, kad pirmasis festivalis įvyko su trenksmu. Palankus mums buvo ir oras, ir publika", – sėkmingą debiutą prisiminė vienas festivalio iniciatorių V.Gustas. Tąkart verslininkams į pagalbą suskubo Kauno savivaldybė, padėjusi įrengti amfiteatrą, visą vasarą talpinusi šimtus melomanų. Kauniečiams ir miesto svečiams praėjusiais metais, pasak V.Gusto, buvo suorganizuoti septyni koncertai. Per juos publiką audrino atlikėjai iš Europos, Amerikos ir Afrikos šalių.

Organizatoriai įsitikinę, kad sklandžiai vykęs ir ypač šilto kauniečių palaikymo sulaukęs festivalis užsitikrino tęstinumą.

Scenoje šėls profesionalai

Ką miestiečiai pamatys šiemet? "Sunkmetis šiek tiek pakoregavo mūsų repertuarą, todėl šiemet melomanai išvys keturis bliuzo grandus. Tačiau mažiau nereiškia blogiau", – paslaptingai šyptelėjo V.Gustas.

Festivalio pradžią skelbs bliuzo pasaulyje naujai sužibusi žvaigždė – Michaelis Burksas. Dėl įspūdingų pasirodymų, tvirto balso ir pašėlusių gitarų atakų iš JAV kilęs muzikantas tituluojamas Geležiniu žmogumi.

"Šiuolaikiniame bliuzo pasaulyje retas sugeba taip sėkmingai sujungti elektrinių gitarų bliuzo ir nesuvaldomo rokenrolo energiją, kaip tai daro M.Burksas", – atlikėją liaupsino V.Gustas.

Liepos 2 dieną į Kauną atvyksta pirmojo festivalio publikos numylėtinė, Čikagos bliuzo primadona Peaches Staten. Jai talkins italų bliuzo grupė "Luca Gioradano Band". Organizatoriai įsitikinę – išgirdus Čikagos bliuzo ir itališkojo temperamento duetą – abejingų neliks. "Žinote, kokiu instrumentu jie gros? Senovine skalbimo lenta", – prasitarė V.Gustas.

Rugpjūčio 3 d. susirinkusiesiems koncertuos aštuonių muzikantų grupė iš Niujorko "Hazmat Modine". "Jie groja tokį bliuzą, kokį būtų galima išgirsti Naujojo Orleano viešnamiuose, jeigu miestas stovėtų ant Juodosios jūros kranto kažkur netoli Makao ir jame gyventų čigonai. Tai bus beprotiškai smagus bliuzas", – intrigavo vienas festivalio sumanytojų.

Rugpjūčio 31 d. festivalį "Daugirdas gyvai 2009" užbaigs Ianas Siegalas Bandas iš Didžiosios Britanijos.

Lydės įvairūs renginiai

Festivalio organizatoriai pažada, kad, nepaisant sunkmečio, gera muzika sukurs ypatingą nuotaiką, todėl visus miestiečius ragina neskubėti vykti į pajūrį ar tolimas egzotiškas šalis.

"Likite Kaune. Čia jūsų laukia keturi nepakartojami koncertai. Ir ne tik", – toliau intrigavo V.Gustas. Liepos 14 ir 21 d. miestiečius džiugins renginys "Kinas – mieste, miestas – kine". Rugpjūčio 1 d. vyks Vytauto Didžiojo universiteto Japonistikos studijų centro renginiai. Rugpjūčio 9 d. į Kauną atvyksta 2008 m. Portugalijos Rodrigues premijos laimėtoja Joana Amandoeira.

Nemuno krantinės viršutinėje terasoje atsinaujinusi "Daugirdo" viešbučio lauko kavinė pasiryžusi visą vasarą rengti vyno ir alaus akcijas, be poilsio dienų dirbti visą vasarą ir aptarnauti ne tik koncertų lankytojus, bet ir pasivaikščioti išėjusius miestiečius, sustojusius dviratininkus, Vytauto bažnyčios vestuvių ir krikštynų ceremonijų dalyvius.

"Gera muzika ir vynas tikrai sukurs nepakartojamą nuotaiką", – užtikrino V.Gustas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų