Pereiti į pagrindinį turinį

Vasaros bliuzo festivalis suka į Nidą

2009-07-02 23:59
Pašaukimas: dinamiška P.Staten tiesiog gimusi scenai. Ją išugdė gospelas, bliuzas ir soulas.
Pašaukimas: dinamiška P.Staten tiesiog gimusi scenai. Ją išugdė gospelas, bliuzas ir soulas. / admin

Šiandien Kaune, o rytoj Nidoje koncertuos Geros muzikos klubo antrojo Vasaros bliuzo festivalio svečiai – bliuzo dainininkė iš JAV Peaches Staten ir Luca’os Giordano grupė iš Italijos.

Nuobodu nebus

Išmaišęs visas įmanomas erdves Kaune, apšilęs kojas Klaipėdoje, vasarą kauniečių Geros muzikos klubas vėl atvėrė bliuzą lauko erdvėms.

Gitaristo, bliuzo dainininko ir dainų kūrėjo iš JAV Michaelio Burkso su grupe koncertu birželio 5-ąją Kauno senamiestyje, amfiteatre prie Nemuno, startavęs antrasis Vasaros bliuzo festivalis šiandien gimtajame mieste pakvies į pirmojo festivalio publikos numylėtinės P.Staten koncertą. Dainininkei talkins italo Luca’os Giordano bliuzo grupė, jau pažįstama ir klaipėdiečiams. Rytoj šie atlikėjai su Vasaros bliuzo festivaliu pasuks į Lietuvos pajūrį – vakare jų laukia pasirodymas Nidoje.

"Sujungus Čikagos bliuzą ir itališką temperamentą, o dar panaudojus netradicinį instrumentą – senovinę skalbimo lentą, nuobodu tikrai nebus", – žadėjo festivalio rengėjas VšĮ "Geros muzikos klubas" direktorius Česlovas Švarplys. – Šiemet festivalio publikai paruošėme nuotaikingo, energingo angliško, amerikietiško, afrikietiško bliuzo dušą".

Žinoma ir Europoje

Tikra Čikagos bliuzo primadona laikoma P.Staten gastroliuoja Europoje nuo 1997-ųjų. Ji koncertavo daugelyje festivalių ir klubų, 2001-aisiais įrašė kompaktinę plokštelę su Nicku Bekattini’u "Nick and Peaches – Live at Blue Sun".

P.Staten su grupe siūlo jaudinantį šiurkštaus balso ir sprogstančios gitaros derinį, jis pateikiamas harmoningai su gilia bliuzo ir soulo įkrova bei mažu funky šlakeliu.

Atlikėja užaugo klestinčioje Čikagos bliuzo scenoje, o ją išugdė gospelas, bliuzas ir soulas. Jos patėvis buvo didžėjas keliuose turtinguose Čikagos klubuose, o mama priklausė socialiniam klubui, rengiančiam vakarėlius, kuriuose buvo galima sutikti gerai žinomus bliuzo muzikantus.

Baro padavėja – į sceną

P.Staten muzikinę karjerą pradėjo gana netikėtai – dirbdama padavėja bliuzo bare. Kartą jos draugė paklausė, ar ji kartais dainuoja. Peaches nusijuokė, kad dainuoja tik duše. Kadangi draugė pagyrė jos balsą, ji surizikavo ir užlipo padainuoti į bliuzo baro sceną.

Tuomet ir paaiškėjo, kad ši dinamiška, smulkutė moteris tiesiog gimusi scenai. Jos šiurkštus soulo balsas – toks, kurio pasiklausius norisi išgirsti dar ir dar kartą. Jame galima išgirsti ir Tiną, ir Ettą, ir Koko. Jos įspūdingi, energingi pasirodymai greitai dainininkę išgarsino labai konkurencingoje Čikagos bliuzo scenoje. Ji koncertavo ir įrašė plokšteles su Katie Webster, Johny B.Moore, Billy Branch, Carl Weathersby ir daugeliu kitų žinomų atlikėjų. Dabar P.Staten dažnai koncertuoja Čikagos bliuzo scenose. Neseniai pasirodė jos nauja kompaktinė plokštelė "Time Will Tell".

Geros muzikos dušas

Gitaristas L.Giordano su grupe į Lietuvą atvyks jau bene penktąsyk. Čia jis jau turi ne tik savo talento gerbėjų, bet ir bičiulių.

Luca labai mėgstamas Čikagos bliuzo pasaulyje ir dažnai kviečiamas į bliuzo festivalius, žinomiausius bliuzo klubus. Lietuvoje jis koncertavo su Ericu Allenu Davisu, Nellie "The Tiger" Travis, J.W.Williamsu, Stevie’u Zee. Bliuzo gerbėjus L.Giordano žavi gitaros valdymo meistriškumu.

Su juo grupėje muzikuoja Fabio Colella (mušamieji) ir Walteris Cerasani’s (bosinė gitara).

Rugpjūtį Vasaros bliuzo festivalyje dar viešės aštuonių muzikantų grupė iš Niujorko "Hazmat Modine" ir britų "Ian Siegal Band", kurie užbaigs šiemetį renginį.


Peaches Staten (JAV) ir Luca’os Giordano grupės (Italija) koncertai:

Liepos 2 d. 19 val. – Kaune, Nemuno krantinės lauko amfiteatre (Daugirdo g.).

Liepos 3 d. 20 val. – Nidoje, viešbučio "Auksinės kopos" lauko terasoje (G.D.Kuverto g. 17).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų