Vyndarys, sukūręs vyną, kurį giria net karalius, patirties sėmėsi Prancūzijoje. Ne veltui ispanai šį alkoholinį gėrimą vadina prancūziškiausiu šalies vynu, nes jis slepia prancūzų vyndarystės paslaptis.
Ispanijoje gero skonio ženklu laikomą vyną Lietuvoje pristatęs vyno žinovas Joelis Martinezas šį alkoholinį gėrimą lygino su žymiausiais pasaulio mados kūrėjų darbais. Vieną iš vyno rūšių jis apibūdino taip: "Primena dizainerio Christiano Lacroix aukštąją madą ir jo prašmatnų stilių."
Prieš daugiau nei tris dešimtmečius vyninės šeimininkas Enrique Forneris patobulino karališkosios šeimos pamėgto vyno gamybos technologiją.
Vieno iš vynų brandinimo laikas statinėje buvo sumažintas iki 14, kito – iki 28 mėnesių. Atsisakyta naudoti ir senas statines, kurios perduodavo jau įgytus skonius ir aromatus. Nuspręsta nuolat jas keisti, kad atsiskleistų geriausios vyno savybės. Iki tol naudotos amerikietiško ąžuolo statinės pakeistos prancūziškomis. Taip vyndariams pavyko išgauti ąžuolo prieskonį ir intensyvų vaisių aromatą. Be to, šio vyno gamintojai gali pasigirti ir tuo, kad pirmieji išgavo rubino spalvą raudonajam vynui.
Naujausi komentarai