Pereiti į pagrindinį turinį

„Žalgirio" legionieriaus D.McGratho angelas – jo mergina (interviu)

2013-04-21 08:04
„Žalgirio" legionieriaus D.McGratho angelas – jo mergina (interviu)
„Žalgirio" legionieriaus D.McGratho angelas – jo mergina (interviu) / Tomo Raginos nuotr.

Kauno „Žalgirio„ legionieriaus Donnie McGratho mergina, labai garsus modelis ir „Victoria's Secret“ šou Arlenis Sosa savo mylimojo garbei išsitatuiravo ranką, svajoja turėti tris vaikus ir laukia gegužės septintosios, kai kartu su Donnie švęs jų gimtadienį.

– Vasario 11 d. tviteryje parašėte, kad pirmą kartą gyvenime matote tiek sniego. Tai tiesa? – kalbėjomės prieš kelias dienas, kai paskutinis sniegas dar nebuvo ištirpęs ir mergina jį pasirinko kaip foną pozuoti fotografui.

– O, taip! Niujorke gyvenu penkerius metus, dažnai būnu Europoje, bet tiek sniego nemačiau. Įdomus potyris. Linksma. Bet juk gegužės 7 dieną, per mano 24-ąjį ir Donnie 29-ąjį gimtadienį, bus jau šilta? Pažadate? – juokėsi itin šiltai bendravusi A. Sosa, o už jos nugaros sėdėjęs Donnie kartkartėmis linksmai mimikomis reagavo į mylimosios interviu.

– Dominikos Respublika, jūsų tėvynė, itin skiriasi nuo Lietuvos. Kas čia dar jums keista?

– Maistas, kultūra, oras. Viskas kitaip. Vis dėlto man patinka keliauti, pažinti, esu smalsi. O kas keista? Rimti žmonės, – šypsojosi balta šypsena. – Ir pradžių nežinai, ką jie galvoja. Bet lietuviai – labai draugiški.

– Tą „rimtumą„ turbūt pamatėte į „Žalgirio“ arenoje?

– (Juokiasi.) Ooo, taip! Jūs išprotėję dėl krepšinio. Labai jį mylite. Tai sunkiai suvokiama, o atmosfera ir gerbėjai – neapsakoma!

– Dabar jau gerai žinote krepšinio taisykles? (Už Arlenis sėdintis jos mylimasis nusišypsojo.)

– Žinojau dar prieš sutikdama jį. Krepšinį žaidžiau aukštojoje mokykloje (A.Sosa ūgis – 180 cm – red. past.). Man labai patinka šis žaidimas.

– Atvykusi į Kauną, neabejoju, pamatėte daug žavių moterų. Nepavydite, kad Donnie čia? („Žalgirio" krepšininkas išraiškingai šypsojosi.)

– Taip, mačiau, – nusijuokė. – Mes puikiai sutariame ir vienas kitu pasitikime. Ir, beje, abu vienodai pavydūs.

Prieš atvykdama mažai žinojau apie Lietuvą. Niujorke pažinojau modelių iš kaimyninių šalių – Latvijos, Lenkijos. Vėliau sutikau ir puikų modelį Editą (Kaunietė E. Vilkevičiūtė – garsiausias visų laikų Lietuvos modelis – red. past.). Su ja turėjome keliskart kartu dirbome. Prieš mėnesį dirbome Švedijoje. Sužinojusi, kad vykstu į Kauną, Edita apstulbo.

– Tiesa, kad Donnie sutikote pilateso treniruotėse?

– Taip, taip, taip, – atsisuko ir meiliai pažvelgė į Donnie, po to nusijuokė. – Jis mane pirmas užkalbino. Pilatesas labai patinka.

– Kodėl būtent Donnie? Net „Facebook" gerbėjų turite keliolika tūkstančių.

– Nuostabi asmenybė. Protingas, sąmojingas, linksmas ir gražus. Gal jis to net nežino? – nusikvatojo. – Kartu esame jau pustrečių metų.

– Žinau, kad esate susižadėję ir matau ant jūsų riešo ištatuiruotą užrašą „Donnie".

– Oi, jūs, viską matote, – juokėsi ir bandė pridengti tatuiruotę. – Pasidariau Niujorke. Esu labai laiminga, o ši tatuiruotė rodo, koks jis man svarbus.

Kas pirmas prisipažino, kad myli? Aš. Didžioji diena? Dabar dėl darbo daug keliaujame. Bet bus, bus. Tris kartus jau lankėmės mano gimtinėje. Mano tėvams, seserims, broliui, seneliui patinka Donnie. Jo šeima – taip pat nuostabi. Beje, labai dėkoju „Žalgiriui", kad jis čia.

– Jūs labai dažnai tviteryje rašote apie šeimą, ją vadinate savo uola.

– Aha, labai juos myliu ir kai yra laiko, visą laiką skrendu į Dominiką. Turiu dvi seseris, brolį, esu vyriausia. Daug giminių – mūsų šeima labai didelė.

– Ką privaloma pamatyti Dominikos Respublikoje, jūsų gimtajame Monte Kristyje?

– Paplūdimius! Punta Kaną, Samaną. Karibų gamta nuostabi, čia daug nepaliestų vietų. Jei norite privatumo, ramybės – rasite. Daug senų, kolonijinių ispaniškų pastatų.

– Modelio darbas – išsipildžiusi mažosios Arlenis svajonė?

– Ne. Modeliu pradėjau dirbti nuo 18 metų, kai baigiau aukštąją mokyklą. Norėjau būti žurnalistė. Vieną dieną su šeima dirbau gatvėje ir mane pastebėjo modelių agentūros atstovas. Papasakojo apie tarptautinius darbus, pasirašiau kontraktą su Niujorko modelių agentūros atstovais. (A.Sosa priklauso 1998 m. iš Paryžiaus į Niujorką persikėlusiai agentūrai „Marilyn“, kurioje dirba supermodeliai Adriana Lima, Alessandra Ambrosio, Coco Rocha, Kate Moss, Naomi Campbell, Caroline Trentini, – red. past.)

– Esate patyrusi ir keblių situacijų?

– Kai pradėjau dirbti modeliu, nemokėjau angliškai – tik ispaniškai. Dirbu susikaupusi, labai stengiuosi. Kartą, kai man buvo devyniolika, Alek Wek (JAV gyvenantis 36 metų supermodelis iš Sudano, kurią britai išgelbėjo per pilietinį karą Sudane – red. past.) nustebusi man pasakė: „Ir tu dirbsi su manimi?!“

Man nepatinka susireikšminę žmonės.

– Dirbote su garsiais fotografais Alexei'umi Hay, Mario Testino, Patricku Demarchelier, Terry Richardsonu.

– Tai – nuostabi patirtis. Kiekvienas jų labai skirtingas, turi savo stilių, skonį, tačiau visi labai talentingi meistrai.

– Jums svarbiausi Christianas Dioras, Oskaras De la Renta, su kuriais daug dirbote? Ar jūsų krikšto mama – Anna Wintour?

– Jie visi svarbiausi. Tiesa, gal išskirčiau „Lancome„ – A. Sosa buvo „Lancome“ veidas. Kai dar nemokėjau angliškai, jie viską man vertė. Ir dabar palaikome draugiškus profesionalius santykius.

– Dominikoje kalbėta, kad už darbą su „Lancome" gavote net 20 mln. dolerių, – rodau kompiuterio ekrane seną jos interviu.

– O, Dieve! – nusijuokė. – Žmonės neišmano modelių verslo ir sugalvojo iš nežinojimo.

– Bet žmonės mano, kad modeliai tušti, nes jiems rūpi tik grožis, išorė?

– Tie žmonės mato tik paviršių. Nežino, kiek daug reikia dirbti norint ką nors pasiekti modelių pasaulyje. Įtampa, nemiga, stresas, skrydžiai į skirtingus pasaulio kraštus – dėl klimato juostų diena maišosi su naktimi, nematai šeimos, mylimo žmogaus.

Taip, drabužiai – tik išorė. Bet žmonės yra skirtingi ir negalima apie juos spręsti iš išorės. Tikrasis grožis – ne tai, ką kiti mato žvelgdami į tave, o tai, kas yra viduje ir koks stengiesi būti. Gerumas, šypsena, vidinė energija – tai turtas.

– Sakėte, kad svajojate turėti daug pinigų.

– Pinigai nėra svarbiausias dalykas gyvenime. Svarbu, kaip tu su jais elgiesi. Pinigai gali padėti mano šeimai, kitiems žmonėms. Tarp kitko, vakar su Donnie kalbėjome, kaip galima būtų kuo daugiau padėti žmonėms, kuriems ypač reikia pagalbos. Privalome galvoti ne tik apie save.

– Modelio darbas paprastai trumpalaikis. Juk į tą vietą laukia šimtai jaunų merginų. Kokią save įsivaizduojate, kai sulauksite 40-ies?

– Galvoju, kad dirbsiu su įvairiais projektais, būtinai – su labdaros. Ypač su skirtais vaikams. Labai myliu vaikus. Kiek norėčiau turėti? – gilios tamsiai rudos akys spindėjo. – Tris. Pirmą – berniuką. Krepšinio komandai reikia penkių? Oi, Donnie tiek nenorės.

– Norėjote būti žurnaliste. Ko paklaustumėte savęs ir Donnie?

– O, Dieve! Ar galėjai svajoti, kas nutiks tavo gyvenime? Niekados! Juk viskas apsivertė 360 laipsnių kampu. Kas įkvepia tave gyvenime, kad esi toks, koks esi? – paklausė mylimojo.

– Tu, – nušypsojo Donnie.

– Eee, neee, per lengva, – nusijuokė. – Iki manęs.

– Krepšinis. Aš labai myliu šį sportą. Ir šeima.

– Jūs galėtumėte būti aktore, – sureagavau į Arlenis mimikas, intonacijas, o Donnie pritariamai linktelėjo. – 2008 m. dalyvavote garsiame „Victoria's Secret" angelų šou...

– Neapsakomas potyris, puikus reginys. Tiesa, pamenu vieną epizodą, kai sutikau seniai dirbusį garsų rusų modelį Aną Vialyciną. Ji sakė, kad manęs nematė, ir paklausė, ar seniai dirbu modeliu. Išgirdusi, kad neseniai, buvo šokiruota: „Dirbu septynerius metus, bet pirmą kartą esu šou, o tu dirbi tik šešis mėnesius?!"

– Norite būti angelu? Arčiau dangaus?

– Taip. Nežinau, kaip ten, bet tikiu Dievu ir norėčiau patekti į rojų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų