Pereiti į pagrindinį turinį

Žinomų aktorių metamorfozės

2009-06-27 23:59
Reakcija: K.Petrauską įkūnijęs G.Arbačiauskas buvo palydėtas ovacijomis.
Reakcija: K.Petrauską įkūnijęs G.Arbačiauskas buvo palydėtas ovacijomis. / Linos Navickaitės nuotr.

Grįžti į XX a. pradžią ir atskleisti garsias to meto asmenybes – tokią užduotį ne teatro scenoje, o muziejuje gavo du Lietuvos aktoriai Rimgaudas Karvelis ir Giedrius Arbačiauskas.

Praėjusį savaitgalį sostinėje vykstant "Tebūnie nakties" renginiams, nemažai muziejų nemokamai atvėrė savo duris lankytojams. Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejus vilniečiams ir miesto svečiams pasiūlė ne įprastą pasivaikščiojimą po ekspozicijų sales, bet teatralizuotą pasirodymą. Daugelis lankytojų buvo maloniai nustebinti, kai juos pasitiko atgijusios XX a. teatro, kino ir muzikos žvaigždės.

G.Arbačiauskas, populiarios televizijos laidos "Dviračio šou" personažų kūrėjas, renginių vedėjas, aktorius, vienam vakarui persikūnijo į garsųjį Lietuvos tenorą Kiprą Petrauską. Pasitempęs, galantiškas ir, žinoma, įspūdingo balso – tokį įspūdį paliko atgijęs K.Petrauskas.

"Beje, mano mokinys yra Virgilijus Noreika. Turbūt jį pažįstate", – trumpai papasakojęs savo gyvenimo vingius šyptelėjo dainininkas.

Toks išbandymas G.Arbačiauskui teko pirmą kartą. Muziejaus darbuotojai, svarstydami, kuris iš aktorių galėtų suvaidinti K.Petrauską, pirmiausia ir pagalvojo apie Giedrių. Šis, išgirdęs pasiūlymą, iš karto sutiko ir, kaip dera tikram profesionalui, puolė skaityti knygas bei klausytis vieno garsiausių šalies tenorų dainuojamų dainų. Vieną jų atliko pats ir už tai buvo apdovanotas audringais lankytojų aplodismentais.

Rimgaudas Karvelis trumpai tapo vienu pirmųjų Lietuvos kino operatorių Stasiu Vainalavičiumi. Likimas lėmė, kad aktoriui ne kartą teko bendrauti su S.Vainalavičiumi, tad papasakoti garsaus režisieriaus gyvenimo istoriją jam buvo ypač malonu.

Beje, aktoriams teko atlaikyti nemenką maratoną – per penkias valandas vaidinti devynis kartus.

Auksė Kapočiūtė, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus direktorės pavaduotoja, pripažino, kad įdarbinti aktorius muziejuje net ir vienai dienai – brangus malonumas. Atlikėjų honorarai viešai neskelbiami, tačiau norint juos pasikviesti dažniau, lankytojams už bilietus tektų mokėti po 30 litų. Tačiau muziejus viliasi, kad kada nors aktoriai dar kartą grįš ir suteiks gyvybės ekspozicijai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų