Taurė aromatingo gėrimo ir įdomios istorijos gali nesunkiai atgaivinti kelionių prisiminimus arba sukelti dar nematytų kraštų ilgesį. Džiazo klube „Kurpiai“ susirinkusi publika kalbėjosi apie Austrijos kalnus ir paslaptingąją Škotiją.
Vakaro šeimininkai pasisveikino kviesdami paragauti karšto ir kvapnaus grogo su „Stroh 80“ romu. Šlakelis stipraus austriško gėrimo, truputis obuolių sulčių, rudojo cukraus, natūralaus medaus ir cinamono lazdelė – paprastą receptą, kurį dievina slidinėtojai, verta įsiminti žvarbią žiemą.
Mintyse atsisveikinę su kalnų trobelėmis Alpėse susirinkusieji leidosi į kelionę po viskių karalystę Škotiją. Ekskursijai vadovavo bendrovės „Mineraliniai vandenys“ stipriųjų gėrimų ekspertas Gintautas Dinda.
Lochneso ežero pabaisos vakaro dalyviai nesutiko, tačiau turėjo galimybę įvertinti ir palyginti daugybę viskių. Prie stipriųjų gėrimų baro būriavosi ne tik vyrai, bet ir damos, kurioms maloniu atradimu tapo kreminiai likeriai su viskiu.
Kai kuriuos ragautojus nustebino nedidelės tulpės formos taurelės. „Škotijoje neišvysite viskio, pilamo į žemą ir plačią stiklinę“, – tvirtino G.Dinda.
Ekspertas siūlė neskubėti į stiprų gėrimą mesti ledo kubelių. „Verta pasimėgauti natūraliu salyklinių viskių skoniu. Pats ledo dedu tik į burboną – kukurūzų viskį. Manau, kad pastarąjį ir su kola ne nuodėmė praskiesti“, – aiškino G.Dinda.
Gero viskio skonio ir aromatų puokštė greičiau išsiskleidžia įpylus mažytį šlakelį vandens, tačiau jo padauginus taurųjį gėrimą nesunku sugadinti.
Viskį galima gurkšnoti ne tik vieną, bet ir derinti su maistu. Variantų spektras platus: salotos, lašiša, jūros gėrybės. Iš desertų labiausiai tinka šokoladas ir medaus tortas.
Naujausi komentarai