Pereiti į pagrindinį turinį

Filmo verta istorija: buvusi D. Grybauskaitės apsaugininkė ginklą iškeitė į makiažo teptuką

2024-09-01 19:45 diena.lt inf.

Simonos Broks gyvenimo istorija – neeilinė ir verta filmo. Sportiška moteris buvo prezidentės Dalios Grybauskaitės apsaugininke, asmens sargybine. Prieš penkerius  metus Simona iš esmės pakeitė profesiją ir tapo makiažo meistre.

Dalia Grybauskaitė (kairėje), Simona Broks (dešinėje)
Dalia Grybauskaitė (kairėje), Simona Broks (dešinėje) / P. Peleckio/BNS nuotr. ir LNK stop kadras

Apie darbą ginant prezidentę ir tai, kuo lietuvaitės skiriasi nuo moterų, gyvenančių Jungtiniuose Arabų Emyratuose, S. Broks pasakojo „Labas vakaras, Lietuva“ žurnalistei Elenai Varnauskaitei.

Simona neslepia – pagrindiniai skirtumai tarp lietuvaičių ir Dubajuje gyvenančių moterų makiažo yra drąsa ir spalvos.

„Emyratuose moterys savo grožį puoselėja labiau. Jos nebijo ryškesnio makiažo, daugiau spalvų. Lietuvės galbūt yra tiesiog kuklesnės“, – pasakojo Simona.

Ypač didelį dėmesį vietinės moterys Dubajuje skiria akių makiažui – neretai jų plaukus ir kūną dengia tradiciniai drabužiai, tad akys yra labiausiai dėmesį prikaustanti kūno vieta.

„Jos labai dažosi akis, daro pravedimus, kad būtų išraiškingesnės“, – sakė ji.

Anot jos, lietuvaitės savo stiliaus ir makiažo pasirinkimais pateisina pilkų pelyčių stereotipą – spalvos garderobe atsiranda tik vasarą.

Simona juokauja, kad Lietuvoje žolė vis tiek žalesnė – juk Dubajuje dykuma! Tačiau nuo klausimo, kada planuoja grįžti į gimtinę, išsisuka.

Paklausta, kaip nutiko, jog ginklą ir savigyną iškeitė į makiažo teptukus, Simona sakė, kad menas jai visada buvo artimas.

„Nuo jaunystės buvau menininkė, baigiau tapybą VDA. Tiesiog vienu gyvenimo etapu atsidūriau apsaugoje dėl kitų savo įgūdžių. Mano širdis šaukė, kad turiu sugrįžti į meną, tik šįkart pasirinkau tapyti ne ant drobės, o ant veido“, – pasakojo moteris.

Simona buvusiam darbui yra dėkinga už išugdytas savybes, kurios vertingomis išliko iki dabar. Ji prasitarė – saugant prezidentę reikėjo kuklumo, santūrumo.

„Santūrumas Dubajuje yra ypatingas. Darbe daug ko išmokau. Jis buvo labai reikalingas ir labai įdomus, ypač treniruotės ir pasiruošimai“, – sakė Simona.

Ji atskleidė, kad dar ir dabar neretai susitinka su buvusiais kolegomis – viena moters klienčių yra Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen.

„Ji ateina, pasidažo pas mane, o aš pasimojuoju su buvusiais kolegomis“, – pasakojo S. Broks.

Taip pat žiūrėkite: Prisiminkite ryškiausių Lietuvos scenos žvaigždžių karjeros aušrą auksiniame LNK archyve. Juk už nostalgiją geriau tik nostalgija!

LNK laiko mašina: R. Mackevičius 2017 metų laidoje „Čia tai geras“ dirbo vaistininku.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų