Pereiti į pagrindinį turinį

A. Guoga įtrauktas į įtakingiausių Europos žmonių sąrašą

2015-12-02 09:41 diena.lt inf.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Antradienį vakare svarbiausias Europos politinis leidinys „POLITICO“ paskelbė 28 įtakingiausių ES politikoje žmonių vardus. Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga tapo pirmuoju lietuviu, įtrauktu į leidinio sudarytą vizionierių, keičiančių Europos politiką, sąrašą. Jame – įtakingi ES komisarai, išradėjai, karališkųjų šeimos narių atstovai, meno ir politikos veikėjai, įskaitant Latvijos eurokomisarą Valdį Dombrovskį, Danijos eurokomisarę Margrethe Vestager, Nyderlandų princesę Mabel, Belgijos atlikėją Stromae, Bulgarijos EP narę Evą Paunovą.

„Atėjau į politiką su klestinčios Lietuvos idėja. Lietuvos, kuri drąsiai keičiasi viduje ir yra matoma pasaulyje. Būti šiame sąraše su tokio lygio Europos žvaigždėmis man yra didelė garbė ir skatina mane nesustoti. Šis įvertinimas suteikia nepaprastai daug naujų svarbių kontaktų, naudingų Lietuvai. Dabar turiu įrodyti, kad esu vertas šio vardo, išlaikyti aktyvų darbo tempą Europinėje erdvėje“, – sakė A.Guoga.

„POLITICO“ vyriausiasis redaktorius Europai Matthew Kaminski leidinio išplatintame pranešime spaudai teigė, kad redakcija sąrašą pradėjo rengti kalbėdamiesi su ES nuomonių lyderiais apie labiausiai pastebimas asmenybes kiekvienoje iš 28-ių ES šalių, pradedant Austrija ir baigiant Jungtine Karalyste. Vėliau „POLITICO“ vyresnieji redaktoriai Briuselyje išanalizavo visas nominacijas ir rudenį parengė galutinį sąrašą. 

„Mes nesiekėme įtraukti į sąrašą valdančiose pozicijose esančių ar pačių populiariausių žmonių savo šalyse. Mes įvertinome tuos, kurie yra savo įtaka, idėjomis geba „supurtyti“ Europą. Kurie gali iš esmės keisti požiūrį ar konkrečią sritį – nesvarbu, ar tai būtų visa šalis, globali iniciatyva, teisinė sistema, religija, krizinė situacija ar netgi visos Europos tapatybės samprata“, – dalijosi „POLITICO“ Europoje vadovas.

A.Guogos nuomone, leidinio atstovai įvertino ne tik jo veiklą Europos Parlamente, o ir nuoseklų darbą Lietuvoje keičiant visuomenės požiūrį į asmens iniciatyvos svarbą visose srityse, įskaitant filantropiją, jaunimo verslumą, skaitmeninę erdvę. "Manęs klausė, kaip man pavyksta įkvėpti žmones. Esu įsitikinęs, kad nuopoliai ir pakilimai, kuriuos esu turėjęs – didelis įkvėpimas jauniems žmonėms nesustoti, keisti savo gyvenimus“, – papildė Lietuvos politikas.

Iškilmingo renginio metu į sceną kalbėti apie Europos visuomenių pokyčius pakviesti buvo Antanas Guoga, Eva Paunova, Alexis Papahelas ir Valdis Dombrovskis.

„POLITICO 28“ sąrašas yra rengiamas pagal šio leidinio jau tradicija tapusią iniciatyvą „POLITICO 50“ (50 Amerikos politikos ir žmonių gyvenimus keičiančių idėjų).

Pilnas „POLITICO 28“ sąrašas: www.politico.eu/politico28

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų