Pereiti į pagrindinį turinį

A. Anušauskas pristatė O. Reznikovui Lietuvos paramos Ukrainos kariuomenei planą

2023-06-30 13:32

Ukrainoje besilankantis krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas šios šalies gynybos ministrui Oleksijui Reznikovui pristatė ilgalaikį Lietuvos paramos Ukrainos kariuomenei planą ir naujausią paramos paketą.

„Suprantame, kad tik ilgalaikė karinė ir finansinė parama Ukrainai suteiks stabilumo visai laisvai Europai. Todėl parengėme trejų metų paramos Ukrainos kariuomenei planą“, – ministerijos pranešime teigė A. Anušauskas.

Anot jo, iškelti trys pagrindiniai tikslai: dėti visas pastangas, kad būtų užtikrintas nenutrūkstamas karinės paramos teikimas Ukrainos kariuomenei, teikti reabilitaciją sužeistiems ukrainiečių kariams ir tęsti konsultacijas iki karo pradėtų gynybos reformų klausimais, siekiant priartinti Ukrainą prie narystės NATO.

Suprantame, kad tik ilgalaikė karinė ir finansinė parama Ukrainai suteiks stabilumo visai laisvai Europai.

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija, ministras patvirtino, jog naujausią Lietuvos paramos paketą sudaro NASAMS raketų paleidimo sistemos, kurios Ukrainą pasieks šį rudenį. Ukrainai taip pat bus perduota 10 šarvuočių M113, granatsvaidžių amunicija ir 2,5 mln. šovinių. Pastarieji į Ukrainą išvežami jau šią savaitę.

Nuo ketvirtadienio Ukrainoje esantis A. Anšauskas taip pat aplankė Černihivą, Irpinę ir Bučą, apžiūrėjo statomus Lietuvos finansuojamus objektus.

Lietuvos ir Ukrainos gynybos ministrų susitikimo metu aptartas ir pasiruošimas NATO viršūnių susitikimui Vilniuje bei Ukrainos progresas reformuojant karių rengimo sistemą.

Krašto apsaugos pranešime nurodoma, kad nuo karo pradžios Ukrainai suteikta Lietuvos karinės paramos vertė netrukus pasieks pusę milijardo eurų.

Trečiadienį Kyjive lankėsi Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda. Tuomet pranešta, kad Lietuva perka Ukrainai dvi oro gynybos NASAMS paleidimo sistemas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų