Pereiti į pagrindinį turinį

A. Anušauskas su Čekijos kolege Rukloje aptarė karinių pajėgų klausimus

2023-02-01 16:46

Krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas trečiadienį su Čekijos gynybos ministre Jana Černochova aptarė dvišalį bendradarbiavimą gynybos ir saugumo srityse.

Jana Černochova ir Arvydas Anušauskas
Jana Černochova ir Arvydas Anušauskas / KAM nuotr.

Susitikime, kuris vyko Rukloje buvo aptarti Lietuvoje dislokuotų Čekijos karių ir karinių pajėgimų klausimai, parama Ukrainai ir artėjančio NATO viršūnių susitikimo Vilniuje darbotvarkė, pranešė Krašto apsaugos ministerija.

„Esame dėkingi Čekijai už trumpojo nuotolio oro gynybos ir elektroninės kovos pajėgumų dislokavimą Lietuvoje. Tai reikšmingas indėlis į Lietuvos ir viso Baltijos regiono saugumą. Vertiname Čekijos karių dalyvavimą NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinėje grupėje Lietuvoje ir NATO oro policijos misijoje. Čekijos sprendimas pratęsti sustiprintos oro policijos misiją Baltijos šalyse mums buvo itin svarbus“, – pranešime cituojamas sakė A. Anušauskas.

Esame dėkingi Čekijai už trumpojo nuotolio oro gynybos ir elektroninės kovos pajėgumų dislokavimą Lietuvoje.

Čekijos karinės oro pajėgos iki spalio buvo dislokuotos Šiauliuose sustiprintoje NATO oro policijos misijoje su penkiais naikintuvais JAS 39 „Gripen“. Tąkart oro policijos misijoje Lietuvoje dalyvavo apie 130 čekų karių.

Susitikimo metu ministras taip pat pakvietė Čekijos atstovus prisijungti prie Lietuvos vadovaujamos kibernetinės greitojo reagavimo komandos (Cyber Rapid Response Teams, CRRTs).

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų