Quantcast

Apie E. Macrono sprendimą paleisti Prancūzijos parlamentą: dramatiška

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen teigia, kad Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono sprendimas po pralaimėjimo Europos Parlamento (EP) rinkimuose paleisti šalies parlamentą yra gana dramatiškas.

„Kuomet buvo einama į šiuos Europos Parlamento rinkimus, buvo aišku, jog jie bus labai svarbūs Europos ateičiai ir, kad viena iš esminių intrigų bus kraštutinių partijų pasirodymas“, – Liberalų sąjūdžio rinkimų štabe sekmadienio vakarą žurnalistams sakė V. Čmilytė-Nielsen.

„Matyt, kad Prancūzijoje pasitvirtina tas scenarijus, apie kurį buvo kalbėta, jog Marine Le Pen partija pasirodys ypatingai gerai. Matome pirmąsias reakcijas, kurios yra ganėtinai dramatiškos“, – vertindama Prancūzijos prezidento sprendimą pabrėžė Lietuvos parlamento pirmininkė.

Ryžtingas sprendimas

Seimo Užsienio reikalų komiteto (URK) pirmininkas Žygimantas Pavilionis teigia, kad Prancūzijos prezidento sprendimas yra ryžtingas.

„Ryžtingas sprendimas, galbūt tas ryžtas padės susigrąžinti krentantį populiarumą ir numušti tą M. Le Pen bangą, kuri yra gan stipri. Aišku, Macronas atėjo į politiką realiai su šia banga, pastatydamas faktiškai į labai sunkią padėtį į tradicines partijas, jis jas beveik sugriovė. Tai dabar ta banga panaši atsiveja“, – Eltai teigė Ž. Pavilionis.

Matome pirmąsias reakcijas, kurios yra ganėtinai dramatiškos.

„Bet kadangi Macronas yra patyręs politikas, galbūt tokie šokai jam padės, gal kartu ir padės atsigauti toms tradicinėms partijoms“, – svarstė politikas.

Visgi politikas pripažįsta, šio sprendimo nevertinantis labai pozityviai.

„Nevertinu labai pozityviai, nes tikrai iš tų buvusių prezidentų ar politinių jėgų šita jėga, nors ji nebuvo mūsų politinės šeimos, ji buvo mums artimiausia“, – sakė jis.

Ž. Pavilionis akcentuoja, kad Lietuvai svarbiausia, kad nepaisant pokyčių Prancūzijoje, šalis ir toliau išliktų stabili Ukrainos rėmėja.

„Svarbiausia, kad Prancūzija išliktų tame Ukrainos remiamųjų labai svarbių šalių pirmajame dešimtuke, (...) kuri kol kas labiau žodžiais, mažiau darbais mums labai padėjo išsukti tą strateginį debatą“, – sakė jis.

ELTA priemena, kad po pralaimėjimo kraštutiniams dešiniesiems per EP rinkimus Prancūzijos prezidentas E. Macronas paleido šalies parlamentą ir paskelbė pirmalaikius rinkimus birželio 30 dieną.

Jis pareiškė, kad EP rinkimų baigtis „nėra geras rezultatas partijoms, kurios gina Europą“.

Pirmasis Nacionalinės Asamblėjos, parlamento žemųjų rūmų, rinkimų ratas vyks birželio 30 dieną, o antrasis – liepos 7 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Čmil'ite išsiviepusi, bet vienoje vietoje šlapia - kad ir jos nepaleistų kartu su palaidų vidurių partija ?.

ArunaS

ArunaS portretas
Lietuvėlė turi iškviesti Prancūzijos ambasadoriu ant kilimėlio ir įteikti griežtą protestinę NOTĄ. Apsimyžtų prancūzai iš baimės.

ka rusai

ka rusai  portretas
rusijos ir su Ukrainos pasais ruskeliai ,daro Lietuvoje?Gal jie rytu invazistai ateities ,a ?
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių