Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius EK vadovui žada pasigirti kovos su „šešėliu“ rezultatais

2015-11-18 14:27 diena.lt inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius su Europos Komisijos pareigūnais Briuselyje ketina aptarti finansų, migrantų ir energetikos klausimus.

„Su ponu Junckeriu (EK pirmininku Jeanu-Claude Junckeriu - Žanu Klodu Junkeriu - BNS) kalbėsimės daugeliu klausimų, pradedant finansiniais klausimais, baigiant migrantais. O su energetikos komisaru (EK pirmininko pavaduotoju, atsakingu už energetikos sąjungą, Marošu Šefčovičiumi - BNS) kalbėsimės apie tai, kad gruodžio viduryje yra baigiami du svarbūs projektai Lietuvoje - kiek žinau, ir jis pats ruošiasi atvykti į šventę, kada bus NordBalt ir  „LitPol Link“ užbaigti. Tai bus istorinis įvykis Lietuvoje, ypač energetikos sektoriuje“, - sakė A.Butkevičius.

Anot jo, ketvirtadienį planuojamame susitikime su EK pirmininku jis žada akcentuoti, kad Lietuva diegia naują mokesčių administravimą bei yra pasiekusi „geriausius rezultatus“ ES, kovojant su šešėline ekonomika.

Su M.Šefčovičiumi A.Butkevičius taip pat žada aptarti kitus energetikos projektus: bendrą dujotiekį tarp Lietuvos ir Lenkijos (GIPL), ES energetikos sąjungą.

Darbo vizito į Briuselį premjeras išvyksta trečiadienį.

Kaip nurodo Vyriausybė, susitikimuose taip pat ketinama kalbėtis apie tarptautinio terorizmo keliamas grėsmės ir kaip geriau užtikrinti visuomenės saugumą, pabėgėlių ir jų paskirstymo tarp Europos Sąjungos (ES) šalių problemas, Minsko taikos susitarimų įgyvendinimą, spendžiant karinį konfliktą Ukrainos rytuose, energetinio saugumo bei kitas aktualijas.

Antradienį EK paskelbė, kad Lietuvos biudžeto išlaidos kitąmet gali viršyti pajamas daugiau nei numatyta. Briuselio teigimu, Lietuva gali neįvykdyti įsipareigojimo, kad struktūrinis deficitas būtų ne didesnis kaip 1 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

A.Butkevičius antradienį teigė, kad 2016 metų biudžeto projektas nebus taisomas. Pasak jo, EK prie pajamų nepriskaičiuoja įplaukų, kurias Lietuva tikisi surinkti iš geresnio mokesčių administravimo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų