Pereiti į pagrindinį turinį

A. Butkevičius: Lietuvos ir Baltarusijos piliečiai galėtų bendrauti glaudžiau

2014-07-03 13:50
A. Ufarto / BFL nuotr.

Premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad Lietuvos ir Baltarusijos santykių plėtra galėtų tapti glaudesnio piliečių bendravimo pagrindu.

Tai jis pareiškė ketvirtadienį sveikindamas Baltarusijos premjerą Michailą Miasnikovičių šios šalies nepriklausomybės dienos proga.

„Tikiu, kad ekonominių ir kultūrinių santykių plėtra su kaimynine Baltarusija galėtų tapti glaudesnio mūsų šalių piliečių bendravimo pagrindu“, - teigiama A.Butkevičiaus laiške.\

Kaip pranešė Vyriausybė, Lietuvos premjeras taip pat teigė, kad Lietuvą su Baltarusija „sieja įvairiapusiai ryšiai, todėl reikia siekti, kad šis bendradarbiavimas būtų lygiavertis, konstruktyvus ir naudingas abiems pusėms“.

Baltarusijos nepriklausomybės diena švenčiama liepos 3 dieną, pažymint Raudonosios armijos 1944 metais įvykdytą Minsko išvadavimą nuo nacių.

Anksčiau šalies Nepriklausomybės diena būdavo švenčiama liepos 27-ąją, minint Baltarusijos suverenumo nuo Sovietų Sąjungos paskelbimą 1991 metais. Tačiau ši data buvo pakeista 1996 metais per prieštaringai vertinamą referendumą, kurį palaikė prezidentas Aleksandras Lukašenka.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų