Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė dalyvauja Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime

2019-06-05 03:52 diena.lt inf.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė trečiadienį vyksta į Slovėnijos sostinę Liublianą dalyvauti Trijų jūrų iniciatyvos viršūnių susitikime.

Scanpix nuotr.

„Šis susitikimas yra svarbus, nes prie šios iniciatyvos prisidėjo net 12 Europos Sąjungos valstybių. Tikslas yra sujungti Adrijos, Baltijos ir Juodosios jūrų regionus. Šis regioninis projektas apima būtiniausius energetikos, transporto ir skaitmeninius projektus“, – LRT radijui sakė prezidentė.

Ji pabrėžė, kad Lietuvai svarbu dalyvauti šioje iniciatyvoje toliau siekiant užtikrinti energetinį savarankiškumą.

„Pagal šią iniciatyvą parengti net 48 projektai, visos dvylika valstybių bandome gauti finansinę paramą tiek iš ES, tiek iš kitų šaltinių“, – sakė D. Grybauskaitė.

Anot jos, Lietuva siekia gauti finansavimą elektros tinklams sinchronizuoti su kontinentinės Europos tinklais, Lietuvos ir Lenkijos dujotiekiui, „Rail Baltica“, „Via Baltica“ projektams, „Via Carpatia“ jungčiai, bendros skaitmeninės platformos kūrimui.

Susitikime Liublianoje taip pat dalyvaus Europos Komisijos vadovai, JAV energetikos sekretorius Rickas Perry (Rikas Peris).

Trijų jūrų iniciatyva jungia Lietuvą, Latviją, Estiją, Lenkiją, Čekiją, Slovakiją, Vengriją, Austriją, Slovėniją, Kroatiją, Rumuniją ir Bulgariją. Ja siekiama glaudžiau bendradarbiauti kuriant ir vystant infrastruktūrinius projektus šiose valstybėse.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų