Pereiti į pagrindinį turinį

D. Grybauskaitė teigia su premjeru aptarusi kelias kandidatūras į eurokomisarus

2014-05-14 19:24 diena.lt inf.
Dalia Grybauskaitė
Dalia Grybauskaitė / V. Skaraičio / BFL nuotr.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teigia su premjeru Algirdu Butkevičiumi aptarusi kelias galimas kandidatūras į Europos Komisijos (EK) narius.

„Tik noriu pasakyti, kad mes kalbėjome su premjeru apie kelias pavardes ir kelias kandidatūras“, - trečiadienį LNK laidoje „Diagnozė: valdžia“ sakė D.Grybauskaitė.

Paklausta, ar jos pagrindinio varžovo prezidento rinkimuose socialdemokrato Zigmanto Balčyčio kandidatūra būtų tinkama į eurokomisaro postą, D.Grybauskaitė siūlė nespėlioti.

„Aš manau, kad nespėliokime taip pat. Be jokios abejonės, kad valdančioji dauguma turės galimybę siūlyti, ir mes kartu - tiek valdančioji dauguma, tiek premjeras, tiek aš, tiek pasitardami su Seimu tą sprendimą padarysime. Tikrai nepasakysiu dabar“, - sakė ji.

Balandžio viduryje valdantieji socialdemokratai tvirtino kandidatūrų į eurokomisaro postą oficialiai nesvarstantys.

Tuo metu Darbo partijos prezidiumas priėmė sprendimą, kad siūlys savo kandidatą į Lietuvai priklausantį eurokomisaro postą.

Spaudoje Z.Balčyčio kandidatūra minėta kaip realiausia.

Dabartinio Lietuvos deleguoto už mokesčius ir kovą su sukčiavimu atsakingo komisaro Algirdo Šemetos kadencija baigiasi rudenį.

Pagal Vyriausybės įstatymą, kandidatą į Europos Komisijos narius oficialiai siūlo Vyriausybė, gavusi prezidento pritarimą ir pasikonsultavusi su Seimu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų