Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda dalyvaus Trijų jūrų iniciatyvos vadovų susitikime

2021-07-08 07:24 diena.lt inf.

Prezidentas Gitanas Nausėda liepos 8–9 dienomis dalyvaus šeštajame Trijų jūrų iniciatyvos (3SI) vadovų susitikime Sofijoje. Susitikimas skiriamas integracijos į ES paspartinimo ir sustiprinto transatlantinio bendradarbiavimo klausimams Adrijos, Baltijos ir Juodosios jūros regione.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / R. Dačkaus / Prezidentūros nuotr.

Prezidentas kartu su 3SI šalių, Vokietijos, Graikijos lyderiais ir Europos Komisija aptars geopolitinius saugumo iššūkius, 3SI regiono atsigavimo po COVID-19 pandemijos ir didesnės integracijos į ES bei transatlantinio bendradarbiavimo klausimus. 3SI šalių vadovai patvirtins tolesnio bendradarbiavimo strategines gaires bendra politine deklaracija.

Trijų jūrų iniciatyva (3SI) jungia dvylika ES valstybių: Austriją, Bulgariją, Kroatiją, Čekiją, Estiją, Vengriją, Latviją, Lietuvą, Lenkiją, Rumuniją, Slovakiją ir Slovėniją. Iniciatyvos strateginės partnerės – JAV, Vokietija ir Europos Komisija. Tai prezidentinis formatas, kurį papildo vyriausybių, parlamentų ir verslo bendradarbiavimas.

3SI tikslas – skatinti spartesnį regiono išsivystymą ir konvergenciją su vakarine ES dalimi didinant dalyvaujančių šalių jungiamumą transporto, energetikos ir skaitmenizacijos srityse, ypač Šiaurės – Pietų ašyje, stiprinti sanglaudą ES ir transatlantinius saitus tarp ES ir JAV, praneša Prezidento komunikacijos grupė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų