Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentas aplankė Lietuvos paralimpiečius Paryžiuje: man jau šiandien esate nugalėtojai

2024-08-28 06:55 diena.lt inf.

Prancūzijoje su darbo vizitu viešintis prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį kartu su pirmąja ponia Diana Nausėdiene apsilankė paralimpinių žaidynių kaimelyje Paryžiuje, kur Lietuvos paralimpiečiams palinkėjo sėkmės prieš startą.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / R. Riabovo / BNS nuotr.

„Man, kaip, tikiu, ir kiekvienam Lietuvos žmogui Jūs jau šiandien esate nugalėtojai. Nugalėtojai, įveikę negalią ir stereotipus. Nugalėtojai, parodę, kad žmogaus valia ir stiprybė yra beribės. Nugalėtojai, kurie įkvepia visus mus“, – Prezidentūros pranešime cituojamas šalies vadovas.

Prezidentas taip pat pažymėjo, kad paralimpinės žaidynės yra ne tik sporto renginys. Tai – globali galimybė keisti požiūrį į žmones su negalia bei įtrauktį.

„Mūsų šalyje vyksta, noriu tikėti, tektoniniai pokyčiai, susiję su įtrauktimi, žmonių su specialiaisiais poreikiais galimybių plėtra. Ši kryptis nebūtų įmanoma be požiūrio keitimosi, be nusistovėjusių normų ir pasaulėžiūros pokyčių. Būtent paralimpinis judėjimas, sportininkai, palaikytojai prisideda prie šių labai svarbių pokyčių ir yra jų priekyje“, – pridūrė jis.

ELTA primena, kad trečiadienio vakarą Paryžiuje atidarytos paralimpinės žaidynės. Atidarymo ceremonijoje šalies trispalvę buvo patikėta nešti rinktinės kapitonui Donatui Dundziui ir Gabrielei Čepavičiūtei.

Iš viso Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse Lietuvai atstovaus devyni sportininkai: lengvaatlečiai Andrius Skuja, Aušra Garunkšnytė, Donatas Dundzys, Oksana Dobrovolskaja ir Eivydė Vainauskaitė, plaukikai Edgaras Matakas ir Gabrielė Čepavičiūtė, dziudo imtynininkas Osvaldas Bareikis ir šaulė Raimeda Bučinskytė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų