Quantcast

G. Nausėda: pateiktos ministrų kandidatūros šią minutę yra priimtinos

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, jog premjerės Ingridos Šimonytės ketinami teikti kandidatai į švietimo bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus yra priimtini. Politikas tikina kitą antradienį susitiksiantis su pretendentais, tačiau jų pavardžių – kaip ir Vyriausybės vadovė – neatskleidžia.

„Kalbant tik apie kandidatus, kandidatai dar nebūtinai turi tapti ministrais. Bet aš noriu laikytis to susitarimo. Kandidatūros yra, tos kandidatūros šią minutę atrodo priimtinos. Be abejo, aš susitiksiu su kandidatais ir galiu net tiksliai pasakyti kada – mes jau suderinome, kad kitą antradienį tai padarysime“, – trečiadienį žurnalistams sakė G. Nausėda.

„Jeigu nėra jokių problemų – tikrai nevilkinsiu proceso“, – patikino šalies vadovas.

Visgi, jis neatskleidė, kokias kandidatų pavardes trečiadienio rytą išgirdo susitikimo su premjere metu.

„Bent jau viena pavardė tikrai visiems gerai žinoma“, – užsiminė prezidentas.

Tačiau G. Nausėda nei patvirtino, nei paneigė, jog kandidatai gali būti ir Seimo konservatorių frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė ar socialinės apsaugos ir darbo viceministras Vytautas Šilinskas.

„Galbūt taip, galbūt ne“, – tepasakė jis.

Įvardijo lūkesčius naujiems ministrams: reikia iškuopti tas arklides švietimo sektoriuje

Tuo metu klausiamas apie keliamus lūkesčius būsimiems ministrams, G. Nausėda pažymėjo, kad likus vos keliems mėnesiams šios Vyriausybės kadencijos, naujų strateginių vizijų iš politikų tikėtis nereikėtų. Anot prezidento, naujam Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos (ŠMSM) vadovui svarbiausia bus nuraminti įsiaudrinusią mokinių ir mokytojų bendruomenę.

„Reikia, sakyčiau, iškuopti tas arklides, jeigu galima taip pasakyti, švietimo sektoriuje. Matyt, net ir tam laiko nėra pernelyg daug. Bet tokio, sakyčiau, krizinio valdymo arba sugrįžimo į normalią būseną ir gal net švietimo bendruomenės nuraminimo šiuo metu reikėtų labiausiai“, – lūkesčius būsimam švietimo ministrui vardijo G. Nausėda.

Reikia, sakyčiau, iškuopti tas arklides, jeigu galima taip pasakyti, švietimo sektoriuje.

Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) vadovausiantis žmogus, anot šalies vadovo, turėtų užtikrinti veiklos tęstinumą.

„Socialinės apsaugos ir darbo ministerijoje, tiesą sakant, darbas buvo pakankamai sklandus iki to nelemto ministrės paslydimo. Sakyčiau, kad socialinėje politikoje yra ir nemažai sprendimų įgyvendinta ir numatyta įgyvendinti ateityje. Todėl manau, kad žmogus turėtų tiesiog tęsti darbus ir pasirengti, be abejo, 2025 m. biudžetui“, – kalbėjo jis, pažymėdamas, jog pasirengimas kitų metų biudžeto svarstymui bus svarbus ir kitiems Vyriausybės nariams.

„Šie ministrai, kuriuos paskirsime dabar arba kuriuos paskirsime liepos mėnesį, kuomet bus grąžinti Vyriausybės įgaliojimai – vienas svarbiausių jų darbų bus būtent pasirengimas 2025 metų biudžetui. Sakyčiau, net ir likus mažai laiko iki Seimo rinkimų, tai yra nepaprastai svarbus darbas“, – apibendrino G. Nausėda.

ELTA primena, kad trečiadienio rytą prezidentas G. Nausėda bei premjerė I. Šimonytė aptarė kandidatūras į švietimo, mokslo ir sporto bei socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Po susitikimo Vyriausybės vadovė nurodė dar šią savaitę pateiksianti prezidentui oficialius ministrų teikimus. Visgi, politikė konkrečių pretendentų pavardžių neįvardijo.

Šalies vadovas su I. Šimonyte buvo susitikę ir praėjusį ketvirtadienį – netrukus po to, kai į skandalą dėl ryšių su „Foxpay“ savininke Ieva Trinkūnaite bei jos sugyventiniu, už sukčiavimą kalėjusiu Vilhelmu Germanu įsivėlusi konservatorė Monika Navickienė paskelbė pasitraukianti iš pareigų.

M. Navickienė pastaruoju metu vadovavo ne tik SADM, bet ir laikinai ėjo švietimo, mokslo ir sporto ministrės pareigas.

Po susitikimo praėjusią savaitę šalies vadovas teigė, jog sulaukė poros kandidatūrų pakeisti švietimo ministrą bei vienos pavardės į socialinės apsaugos ir darbo ministrus.

Šiuo metu laikinai vadovauti ŠMSM bei SADM pavesta finansų ministrei Gintarei Skaistei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių