Pereiti į pagrindinį turinį

G. Nausėda tikisi, kad ministrų keitimo klausimas bus išspręstas labai greitai

2024-07-19 16:13

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako besitikintis, kad ministrų keitimo klausimas vykstant Vyriausybės įgaliojimų grąžinimo procedūrai bus išspręstas „labai greitai“.

Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / P. Peleckio / BNS nuotr.

„Aš nenorėčiau dabar kalbėti apie tuos ministrus, nes tikrai klausimas bus išspręstas, tikiuosi, bus išspręstas labai greitai“, – penktadienį žurnalistams Šiauliuose kalbėjo G. Nausėda.

Jis pakartojo niekada nekalbėjęs apie masinį ministrų keitimą.

Kritikos iš Prezidentūros yra sulaukę žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas ir sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kitų metų biudžeto planavimą G. Nausėda įvardijo kaip svarbų darbą ministrams.

„Labai svarbu pažymėti, kad mes pasitinkame 2025 metų biudžetą ir šie mėnesiai tikrai bus svarbūs konkretiems ministrams, nusistatant labai aiškius planus ir jau kalbantis su Finansų ministerija, kovojant dėl savo sektoriaus“, – sakė prezidentas.

Pasak jo, „kai kuriose srityse“ reikalingas bendruomenės nuraminimas.

„Ne paslaptis, kad kai kurios Lietuvos visuomenės grupės yra tiek nepatenkintos ministrų veikla, kad net nebenori kalbėtis su ministru“, – kalbėjo G. Nausėda.

Jis pridūrė, kad susiklosčius tokiai situacijai, reikalingos kardinalesnės priemonės.

Seimas šią savaitę iš naujo pritarė Ingridos Šimonytės kandidatūrai į premjeres po to, kai ji grąžino įgaliojimus G. Nausėdai liepos 12 dieną prisiekus antrai kadencijai eiti prezidento pareigas.

Dabar G. Nausėda turi premjerę paskirti, o ji vėliau turės pateikti prezidentui ministrų kabineto sudėtį, kurią šis taip pat turės patvirtinti.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų