Quantcast

V. Čmilytė-Nielsen pakvietė Ispaniją prisidėti prie oro gynybos modelio

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen pirmadienį susitiko su Lietuvoje viešinčiu Ispanijos karaliumi Pilypu IV bei paragino Ispaniją prisidėti prie NATO oro gynybos rotacinio modelio įgyvendinimo, dalyvauti atstatant Ukrainą.

„Pakviečiau Ispaniją prisidėti prie NATO rotacinio oro gynybos modelio įgyvendinimo ir bendradarbiauti Ukrainos atstatymo projektuose“, – pirmadienį Seimo kanceliarijos išplatintame pranešime sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Seimo pirmininkės vadovaujama parlamentinė delegacija su Ispanijos karaliumi aptarė dvišalių Lietuvos ir Ispanijos santykių stiprinimą, NATO rytinių sienų gynybą bei paramą Ukrainai, pranešė Seimo kanceliarija.

Pasak V. Čmilytės-Nielsen, abi šalys yra „artimos sąjungininkės Europos Sąjungos, NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose“, o dvišalė partnerystė šiuo metu yra „svarbesnė nei kada nors anksčiau“.

Parlamento vadovė taip pat padėkojo Pilypui VI už Ispanijos indėlį į Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą, skirtą paramą Ukrainai. Kartu su karaliumi ji aplankė Seimo Sausio 13-osios memorialą.

Pilypas VI pirmadienį taip pat susitiko su prezidentu Gitanu Nausėda. Popiet šalių vadovai lankosi Karinių oro pajėgų bazėje Zokniuose, kur susitinka su Baltijos oro policijos misiją vykdančiais Ispanijos kontingento kariais.

56-erių Ispanijos karalius Pilypas VI soste yra nuo 2014 metų, pasitraukus 38 metus valdžiusiam jo tėvui Jonui Karoliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Meslita

Meslita portretas
Ar seimo pedofilo dar nepasodino?

patarimas

patarimas portretas
pageidautina prisidėti pinigais

O kas nors informavo Ispanijos

O kas nors informavo Ispanijos  portretas
karalių, kad kalbasi su politinės korupcijos byloje NUTEISTOS partijos Liberalų sąjūdis pirmininke ir seimo pirmininke ? Ar verta prisidėti su tokios reputacijos politikuotojų ?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių