Pereiti į pagrindinį turinį

Išrinkti į Seimą, bet ar dirbs: kas liks Briuselyje, o kas grįš į Lietuvą?

Kam eiti į Seimą, jeigu į jį patenki, bet eiti neplanuoji? Kai kurie į Seimą jau išrinkti politikai eitų tik su sąlyga, kad gautų ir ministro postą. Vienintelis į Seimą išrinktas nuolatinis meras Vitalijus Gailius norėtų vidaus reikalų ministro kėdės, o europarlamentaras Virginijus Sinkevičius – užsienio reikalų ministro posto. Bet yra ir paprastesnių politikų, kurie sako, kad į Seimą eis, nes ten pastoviau nei dabartiniame darbe.

LNK stop kadras

Joniškio mero kabinete – nuotrauka iš policijos laikų: prezidentas Valdas Adamkus apdovanoja tuometį kriminalinės policijos biuro viršininko pavaduotoją.  

„Turiu kompetencijas, kurios reikalingos vidaus reikalų sistemai“, – teigė išrinktasis Seimo narys, Joniškio raj. Meras V. Gailius. 

V. Gailius – vienintelis iš septynių į Seimą kandidatavusių nuolatinių merų, kuriam per pirmąjį turą pasisekė. Vis dėlto, liberalas mero kėdę paliktų ir į Seimą grįžtų tik dėl Agnės Bilotaitės. Nors neaišku, ar liberalai dalyvaus formuojant naują valdžią.

Ne valgyklos pasiilgau, o žmonių, ekonomikos komiteto biuro darbuotojų.

„Manau, kad galėčiau būti deleguojamas kaip vidaus reikalų ministras. Todėl dalyvavau rinkimuose ir, manau, kad savo žinias, patirtį galėčiau panaudoti dirbdamas vidaus reikalų ministru“, – pasitikėjimo nestokojo politikas.

Į Seimą išrinktas ir laikinasis Jonavos meras Rimantas Sinkevičius, pakeitęs nuteistą sūnų Mindaugą. Bet socialdemokrato įgaliojimai baigtųsi kovą – tada bus renkamas nuolatinis meras. 

„Seime, jeigu bus patvirtintas mandatas, tai keturių metų darbas į priekį, su didžiausia tikimybe, kad pavyks jį dirbti. Tai renkuosi pastovesnį darbą negu laikiną“, – sakė išrinktasis Seimo narys, laikinasis Jonavos meras R. Sinkevičius.

R. Sinkevičius du kartus buvo ministru, o Seimo nariu – keturis. Sako, kad Seimo pasiilgo.

„Ne valgyklos pasiilgau, o žmonių, ekonomikos komiteto biuro darbuotojų“, – tikino laikinasis Jonavos meras.

A. Kubiliui išėjus į eurokomisarus, į Briuselį gali važiuoti Liudas Mažylis. Sakė, kad po Seimo rinkimų atsakys, ar važiuos. Jis jau išrinktas, bet dvejoja toliau.

„Šiandieninė situacija yra tokia, kad siekiu trečiojo mandato. Aš dar iškovojau pirmą vietą Savanorių apygardoje ir principo reikalas yra eiti iki galo ir laimėti“, – pabrėžė išrinktasis Seimo narys L. Mažylis.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

Jeigu L. Mažylis pasirinks Seimą, atvers galimybę į Briuselį išvažiuoti Monikai Navickienei, nes po L. Mažylio toliau konservatorių sąraše yra Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, Arvydas Anušauskas, Matas Maldeikis. Bet visi šie politikai taip pat išrinkti į Seimą. Dėl skandalų naujo Seimo rinkimuose M. Navickienė nedalyvavo.

Su „vardanlietuviais“ į Seimą pateko ir europarlamentaras V. Sinkevičius, bet kėdę Briuselyje paliktų irgi tik dėl aukšto posto. 

„Jeigu demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ būtų valdančiojoje koalicijoje ir aš būčiau pakviestas užimti ministro pareigas, manau, kad ministras privalo dirbti Seime“, – kalbėjo europarlamentaras V. Sinkevičius.

V. Sinkevičius norėtų pakeisti Gabrielių Landsbergį.

„Noriu tik priminti, kad V. Sinkevičius yra įvardintas kaip galimas užsienio reikalų ministras“, – akcentavo Saulius Skvernelis. 

„Valstiečių“ sąrašą vedė europarlamentaras Aurelijus Veryga, tad į Seimą irgi pateko. Bet nuo pradžių sakė, jog grįžtų tik dėl premjero posto. 

„Nežinau, gal yra teorinė galimybė, kad kas nors man pasiūlys tokį variantą, tai tada aš grįžčiau. O jei taip neatsitiks, liksiu atstovauti mūsų rinkėjus ir dirbti Europos Parlamente“, – tikino išrinktasis Seimo narys, europarlamentaras A. Veryga. 

Naujos kadencijos eilinio Seimo nario alga bus 3,8 tūkst. į rankas. Europarlamentarai gauna dvigubai – 7,8 tūkst. į rankas, neskaičiuojant visų priedų.  

Vilija Blinkevičiūtė į Europos parlamentą pirmą kartą išrinkta 2009 m. Taigi, Briuselyje jau 15 metų. Dabar ruošiasi grįžti. 

Antras Seimo rinkimų turas – spalio 27-ąją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų