Pereiti į pagrindinį turinį

K. Starkevičius žada siekti glaudesnio bendradarbiavimo su kaimo bendruomene, ūkininkais

2024-08-05 19:56

Tapęs žemės ūkio ministru konservatorius Kazys Starkevičius žada glaudesnius ministerijos ir ūkininkų santykius.

 „Kalbėjome apie ateitį, nors ir (liko – BNS) 100 dienų, ką mes galime padaryti per tą 100 dienų. Galvoju,  radome sprendimų, radome būdų, kad būtų glaudesnis ryšys su kaimo bendruomenėmis, kaimo žmonėmis, su ūkininkais, bendrai su visais tais, kurie dirba kaime, gamina kaimišką produkciją“, – pirmadienį po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda žurnalistams sakė K. Starkevičius.

Pasak jo, yra tam tikrų dalykų, kam nereikia jokių pinigų ir jokių investicijų –, K. Starkevičiaus teigimu, reikia tik žmogiško ir ūkiško susėdimo, pasikalbėjimo.

Jis žadėjo darbus pradėti nuo biurokratinės naštos mažinimo, sprendimai dėl to, anot jo, bus iškart, kai tik bus paskirtas ministru.

„Sutarėme dėl biurokratinės naštos mažinimo, kaip madinga ir Europos Sąjungoje, ir daug kalbama apie tai“, – teigė K. Starkevičius.

Anot jo, vienas iš svarbių jo darbų bus susitarimas dėl to, kaip pasėliai bus deklaruojami ateityje.

„Turi būti aiški ir nusistovėjusi tvarka, kaip deklaruosime ne vienus metus, o gal kelerius į priekį“, – teigė kandidatus į žemės ūkio ministrus.

„Visas (ministerijos ir pavaldžių įstaigų – BNS) aparatas turime atsisukti ir pradėti kalbėtis su žmonėmis, turime konsultuoti, o ne siųsti į privačias konsultavimo įmones“, – pridūrė jis.

K. Starkevičius pabrėžė, kad ministerijos vadovybė atsinaujins.

„Ministerijoje yra daug puikių specialistų, kurie dabar galbūt nebuvo tinkamai panaudoti, tai jie visi bus tinkamai panaudojami“, – tvirtino politikas.

Jis žadėjo, kad viceministrų komanda bus mažesnė.

„Nereikia keturių. Turiu nuomonę, kas liks ir ko neliks“, – teigė K. Starkevičius, bet nenurodė jokių pavardžių. 

68-erių Seimo Ekonomikos komiteto pirmininką K. Starkevičių žemės ūkio ministru siūloma skirti vietoje Kęstučio Navicko.

K. Starkevičius penktą kadenciją dirba Seime, 2008–2012 metais jis jau ėjo žemės ūkio ministro pareigas.

Politikas su šeima ūkininkauja – dirba apie 400 hektarų žemės, iš kurių nuosava žemė, kurią paveldėjo iš tėvų, sudaro 130 hektarų, kitą nuomoja. Šeima augina grūdines kultūras ir mėsinius galvijus.

K. Starkevičius anksčiau yra dirbęs Kauno apskrities viršininku, Kauno miesto savivaldybės tarybos nariu, vicemeru, nuo 1996 metų – konservatorių narys.

Vilniaus universitete jis yra įgijęs bibliotekininko ir bibliografo specialybę, taip pat studijavo Teisės fakultete.

Vyriausybė iš naujo skiriama, nes Konstitucija įpareigoja ministrą pirmininką atsistatydinti per prezidento inauguraciją. Gegužę perrinktas antrai kadencijai, G. Nausėda prisiekė anksčiau liepą.

Prezidentas paskyrė I. Šimonytę premjere liepos 22 dieną ir pagal įstatymus pavedė jai per 15 dienų sudaryti Ministrų kabinetą, šis terminas sueina kitos savaitės pradžioje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų