Pereiti į pagrindinį turinį

A. Kubilius: JAV diplomatės keiksmas ES dėl Ukrainos suteikia optimizmo

2014-02-14 11:36
A. Ufarto/BFL nuotr.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius sako, kad slapta įrašyto JAV diplomatų pokalbio apie Ukrainą paviešinimas turi ir teigiamą pusę, nes atskleidžia Vašingtono rūpestį Rytų Europos regionu.

Parlamente penktadienį surengtoje diskusijoje apie Lietuvos ir JAV santykius buvęs premjeras teigė esąs įsitikinęs, kad JAV valstybės sekretoriaus pavaduotojos Europos ir Eurazijos reikalams Victorios Nuland (Viktorijos Njuland) pokalbį su riebiu keiksmu Europos atžvilgiu paviešino Rusijos tarnybos.

"Galime padėkoti Rusijos specialiosioms tarnyboms, paviešinusioms Nuland pokalbį, kuris man šiek tiek suteikė optimizmo, kad JAV jau gerokai aktyviau įsitraukia į kai kurių problemų sprendimą", - pusiau juokais diskusijoje sakė konservatorių lyderis.

Pasak politiko, Lietuvai ypač svarbu, kad Jungtinės Valstijos aktyviai veiktų Rytų kaimynystės regione. A.Kubilius taip pat sakė matantis iššūkį Lietuvoje "išlaikyti tradicinį proamerikietiškumą tautos mąstyme, nes darydamiesi vis labiau europiečiais mes galime priimti europinį, šiek tiek prancūzišką Amerikos skepticizmą".

Šį mėnesį portale "YouTube" buvo paskelbtas garso įrašas, kuriame V.Nuland per pokalbį telefonu riebiu keiksmažodžiu įvertino ES atsaką į krizę Ukrainoje.

"Dėjom ant ES“ (Fuck the EU), - sakė V.Nuland per telefoninį pokalbį su JAV ambasadoriumi Kijeve Geoffu Pyattu (Džefu Pjatu).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų