Pereiti į pagrindinį turinį

L. Linkevičius dalyvaus ES Užsienio reikalų tarybos posėdyje

2016-06-20 03:58 diena.lt inf.

Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius pirmadienį Liuksemburge dalyvaus Europos Sąjungos Užsienio reikalų tarybos (URT) posėdyje. Darbotvarkėje numatyti Arkties, Sahelio, Makedonijos, Artimųjų Rytų taikos proceso ir bevizio režimo suteikimo Gruzijai klausimai.

Linas Linkevičius
Linas Linkevičius / T. Lukšio / BFL nuotr.

  Kaip pranešė ministerija, siekdamos paspartinti sprendimus dėl bevizio režimo suteikimo Gruzijai, Lietuva, Latvija ir Estija paprašė šį klausimą įtraukti į URT darbotvarkę. Nepriėmus sprendimų dėl bevizio režimo suteikimo Gruzijai birželio 10 dieną vykusioje Teisingumo ir vidaus reikalų taryboje, tolesnės diskusijos tikimasi tarp užsienio reikalų ministrų – planuojama įvertinti bevizio režimo svarbą ES ir Gruzijos santykių kontekste.

Ministrai taip pat aptars penktadienį Briuselyje vykusio antrojo ES ir G5 Sahel šalių grupės, kuriai priklauso Burkina Fasas, Čadas, Malis, Mauritanija ir Nigeris, užsienio reikalų ministrų susitikimo rezultatus. Taip pat bus apžvelgta situacija Malyje, prabėgus metams nuo Alžyro taikos susitarimo pasirašymo tarp Malio vyriausybės ir tuaregų sukilėlių šalies šiaurėje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų