Quantcast

L. Linkevičius: reikia griežtinti sankcijas Rusijai, taikyti ginklų embargą

Po Malaizijos oro linijų lėktuvo katastrofos, kurios priežastimi tikriausiai buvo Rusijos remiamų separatistų paleista žemė-oras klasės raketa, Lietuva ragina nedelsiant sugriežtinti sankcijas Rusijai, taip pat pradėti taikyti ginklų embargą, pirmadienį pareiškė užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Mes pirmiausiai pasisakysime už išplėtimą tikslinių priemonių, jau dabar, nelaukiant pabaigos mėnesio, asmenims, kurie dalyvauja priimant šituos sprendimus. Na, ir aišku, tikrai metas paskelbti ginklų embargą - jau visuotinai sutariam, kad yra agresija, tai prekiauti ginklais su agresoriumi būtų nelogiška“, - Lietuvos televizijos naujienų tarnybai sakė L.Linkevičius.

Anot jo, daugėja Rusijos paramos Ukrainos rytuose veikiantiems separatistams įrodymų, įskaitant karinės technikos tiekimą ir kovotojų apmokymus.

„Kalbame apie tuos faktus, kuriuos sunkiai įmanoma paaiškinti. Darant pareiškimus apie deeskalavimą tuo pat metu pro sieną buvo nevaržomai gabenama sunkioji karinė technika - tankai, raketinės sistemos (...) būtent tos konkrečiai sistemos, kurios, tikėtina, numušė keleivinį lėktuvą“, - tvirtino L.Linkevičius.

L.Linkevičius galimas sankcijas Rusijai antradienį Briuselyje aptars su kitų ES šalių užsienio reikalų ministrais.

Bendrovės „Malaysian Airlines“ lėktuvas „Boeing-777“, skridęs iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą patyrė katastrofą netoli Donecko liepos 17 dieną. Jame buvo 298 žmonės, visi jie žuvo. Pagal pagrindinę šios nelaimės versiją, lėktuvo sudužimo priežastis buvo apšaudymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
kaip rodo šie trys komentarai, tai tikrai jie parašyti daunų (nors apskritai daunai nieko negali suvokti),taigi čia pakomentavo tie, kuriems sovietiniai laikai ir ruskiai buvo gėrio įsikūnijimas. Tai dabar parėkite, kremliaus skudurai, atsirado "diplomatai", galintys pamokyti, bet neturintys nei smegenų, nei išsilavinimo, tik potraukį ruskiams - akivaizdūs daunai.

blogai

blogai portretas
Dar vienas apsisikelis loja kaip suva

jo linkeviciau

jo linkeviciau portretas
reikia gejam atsukt subine...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių