Pereiti į pagrindinį turinį

Liberalų sąjūdis pasitraukė iš valdančiųjų susitarimo LRT debatuose dalyvauti kartu

2024-08-27 19:36

Rugpjūtį valdančiosios koalicijos partijoms sutarus LRT debatuose dalyvauti kartu, Liberalų sąjūdis iš susitarimo pasitraukė ir sudarė atskirą susitarimą su keliomis opozicinėmis partijomis, antradienį pranešė „Delfi“.

 Viktorija Čmilytė-Nielsen
Viktorija Čmilytė-Nielsen / M. Morkevičiaus / ELTOS nuotr.

Reaguodama į pasirodžiusią informaciją liberalų lyderė, Seimo pirmininkė Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen tikina, kad toks sprendimas priimtas opozicinėms partijoms nepanorus debatuoti kartu. 

Portalo žiniomis, dėl dalyvavimo priešrinkiminiuose debatuose trys partijos sutarė rugpjūtį susirinkusios į koalicinės tarybos posėdį.

Kaip „Delfi“ pasakojo Laisvės partijos atstovas Vytautas Mitalas, susitarimu siekta į debatus eiti kartu su opoziciniais socialdemokratais ir Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ arba Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Nepaisant to, susitarimas žlugo Liberalų sąjūdžio atstovams pasirašius susitarimą be Laisvės partijos, kuriame numatyta, kad liberalai debatuose dalyvaus su socialdemokratais, „valstiečiais“ ir demokratais.

Pasak V. Mitalo, valdantieji buvo susitikę ir praėjusį pirmadienį, ten, jo teigimu, buvo išgirsta, kad susitarimas dėl debatų galioja, tačiau netrukus išaiškėjo tiesa. 

„Bet tą pačią dieną paaiškėjo, kad Liberalų sąjūdis jau papustė padus“, – pasakojo jis.

V. Čmilytė-Nielsen: laisviečiai savo skiriamuoju bruožu padarė isteriją

Tuo metu reaguodama į laisviečio pasisakymus, liberalų lyderė V. Čmilytė-Nielsen apgailestauja, kad Laisvės partija per ketverius metus Seime išsiskyrė tik vienu bruožu – isteriškumu.

„Su nuostaba perskaičiau Vytauto Mitalo pasvarstymą apie Liberalų sąjūdžio „debatinę išdavystę“. Net apmaudu, kad laisviečiai, atėję į politiką su partnerystės ir žmogaus teisių pažadu, per šiuos ketverius metus savo skiriamuoju bruožu padarė nuolatinę isteriją“, – antradienį socialiniame tinkle „Facebook“ rašė Seimo pirmininkė.

V. Čmilytė-Nielsen taip pat pažymėjo, kad susitarimas su valdančiomis partijomis dėl dalyvavimo debatuose buvo nutrauktas nesulaukus opozicinių partijų noro debatuoti kartu.

„Paaiškėjus, kad kitos opozicinės partijos į tokį susitarimą eiti nėra linkusios, koalicijos koleges informavau, kad laikytis jo nebematau prasmės. Vargu ar žmonėms įdomu būtų stebėti trijų koalicijos partijų lyderes debatuojant tarpusavy“, – nurodė liberalė.

Seimo pirmininkė nurodė, kad šiuo metu Liberalų partija yra patvirtinusi dalyvavimą 20-yje debatų įvairiausiuose formatuose.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų