Pereiti į pagrindinį turinį

LRRA žada toliau kovoti už pavardes pase lenkiškais rašmenimis

2014-09-05 09:44 diena.lt inf.
A. Ufarto / Fotobanko nuotr.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija sukritikavo Valstybinės lietuvių kalbos komisijos išaiškinimą ir pareiškė toliau sieksianti, kad Lietuvos lenkams būtų leidžiama pavardes pase rašyti lenkiškais rašmenimis.

„Belieka tiems, kurie nori, kad pavardė būtų originalia kalba, atsisakyti Lietuvos pilietybės. Ar tai yra siekis toks? Gal iš tiesų yra siekis, kad kuo daugiau tų asmenų, kuriems rūpi originali rašyba, iš viso išvyktų iš Lietuvos?“, - BNS sakė Seimo vicepirmininkas Jaroslavas Narkevičius.

Anot jo, LLRA pozicija po VLKK išaiškinimo nepasikeitė - „bus siekiama, kad originalo kalba būtų rašoma pagrindiniame (paso) puslapyje“, tačiau kaip tai bus daroma, J.Narkevičius kol kas negalėjo pasakyti.

VLKK penktadienį pateikė išvadą dėl Seime svarstomų pavardžių rašybą asmens dokumentuose reglamentuojančių įstatymų. VLKK pavardžių rašybai originaliais rašmenims asmens dokumentuose pritaria tik tais atvejais, kai Lietuvos pilietybė įgijama naujai ir asmenvardžių originali rašyba įrodoma kitos valstybės išduotais dokumentais, taip pat pritariama išimčiai užsieniečio pavardę priėmusių Lietuvos piliečių pavardėms. Visais kitais atvejais komisija siūlo rašyti asmenvardžius lietuviškais rašmenimis.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų