Pereiti į pagrindinį turinį

Migracijos komisijos steigimą Seimas atidėjo pavasariui

2014-12-23 10:23 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ inicijuojamos Migracijos komisijos steigimą Seimas atidėjo pavasariui.

Paskutinę Seimo rudens sesijos dieną svarstant Seimo statuto papildymo projektą dėl komisijos sudarymo, opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius pasiūlė daryti pertrauką iki kito posėdžio.

A.Kubilius argumentavo, kad Seimo Užsienio reikalų komitetas nebuvo įrašytas svarstyti projekto dėl Migracijos komisijos steigimo, tad neaišku, ar nesidubliuos funkcijos.

Kad nėra aiškiai atskirtos kuriamos Migracijos ir veikiančios Seimo ir Pasaulio lietuvių bendruomenės (PLB) komisijų funkcijos, pastebėjo Seimo ir PLB komisijos pirmininkė „tvarkietė“ Ona Valiukevičiūtė.

Ji tvirtino, kad steigiant Migracijos komisiją reikia arba naikinti Seimo ir PLB komisiją, arba braukti kai kurias Migracijos komisijai siūlomas funkcijas.

Už pertrauką sprendžiant klausimą dėl Migracijos komisijos balsavo 66 Seimo nariai, prieš buvo 5, susilaikė 19 parlamentarų.

„Tvarkiečiai“ siūlo Migracijos komisiją sudaryti iš 9 parlamentarų. Pagal projektą, Migracijos komisija turėtų rengti ilgalaikę valstybės politikos strategiją migracijos procesams valdyti, teikti išvadas bei pasiūlymus dėl migracijos srautų valdymo ir politikos formavimo. Ji turėtų skatinti Lietuvoje ir užsienio valstybėse gyvenančių lietuvių bendradarbiavimą, rūpintis abipuse pagalba ir parama, keistis mokslo, kultūros ir kita informacija, Seimui ir kitoms valstybės institucijoms teikti pasiūlymus, kurie padėtų stiprinti Lietuvos valstybingumą ir demokratinių tradicijų puoselėjimą.

Komisijai taip pat norima pavesti nagrinėti, kaip naudojamos lėšos, skirtos migracijos srautų valdymui kiekvienoje biudžeto asignavimų valdytojo programoje, ir įvertinti investicijų efektyvumą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų