Pereiti į pagrindinį turinį

Ministras: Ispanija suvokia Vilniaus viršūnių susitikimo svarbą

2013-10-29 10:42 diena.lt inf.
A. Ufarto/BFL nuotr.

Ispanija supranta po mėnesio Vilniuje vyksiančio Europos Sąjungos (ES) Rytų partnerystės viršūnių susitikimo svarbą, ir tikisi, kad Ukraina priims reikiamus sprendimus, jog jame būtų pasirašyta asociacijos sutartis, teigia Lietuvoje viešintis užsienio reikalų ministras.

"Ispanijoje yra puikiai suvokiama Rytų partnerystės viršūnių susitikimo svarba", - žurnalistams sakė Jose Manuelis Garcia- Margallo (Chosė Manuelis Garsija- Margaljas) po susitikimo su Lietuvos ministru Linu Linkevičiumi.

"Manau, kad Ukraina padarys visus tuos reikiamus žingsnius, kad atitiktų kriterijus asociacijos sutarčiai pasirašyti. Ukraina yra labai labai svarbi šalis ES. Manau, kad Ukrainoje užteks sveiko proto šitiems reikiamiems žingsniams padaryti", - teigė jis.

Lietuvos ministras L.Linkevičius sakė tikintis, kad lapkričio pabaigoje Vilniuje vyksiančiame susitikime pavyks pasirašyti asociacijos ir laisvos prekybos sutartį su Ukraina ir parafuoti atitinkamus susitarimus su Moldova ir Gruzija.

Europos šalys reikalauja, kad Ukraina išlaisvintų kalinamą ekspremjerę Juliją Tymošenko iki asociacijos sutarties pasirašymo, ir jos persekiojimą vadina selektyvaus teisingumo pavyzdžiu.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų