Pereiti į pagrindinį turinį

Prezidentė: prievarta Ukrainoje peržengė ribas

2014-02-19 05:12
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Prievarta Ukrainoje peržengė ribas, sako Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Ji ragina valdžią tartis su opozicija, o tarptautinę bendruomenę - imtis visų priemonių padėti Ukrainai rasti taikų sprendimą.

"Prievarta ir kraujas Kijeve peržengia visas ribas. Jėgos naudojimas nėra išeitis. Valdžios ir opozicijos susitarimas reikalingas nedelsiant. Tai, kas vyksta Maidane, nesuderinama su jokiais demokratijos, pagarbos žmogaus teisėms ir laisvės principais", - teigiama šiuo metu Pietų Korėjoje esančios prezidentės pasisakyme, kurį BNS perdavė Prezidentūros spaudos tarnyba.

"Tarptautinė bendruomenė turi imtis visų galimų priemonių ir padėti Ukrainai sustabdyti konflikto aštrinimą bei rasti taikų sprendimo kelią", - sako šalies vadovė.

Prezidentė reiškia užuojautą žuvusiųjų artimiesiems. "Tikiuosi, kad sužeistaisiais bus skubiai ir tinkamai pasirūpinta", - sako D.Grybauskaitė.

Kijeve per smurto protrūkį, kuris prasidėjo antradienį ir toliau tęsiasi, žuvo mažiausiai 14 protestuotojų ir septyni milicininkai. Daug aukų žuvo nuo šautinių žaizdų. Dar šimtai žmonių buvo sužeisti, dešimtys jų yra sunkios būklės, pranešė milicija ir opozicijos atstovai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų